Mit csináljak a házon a repedésekkel?
2008-ban épült ytong ház, mi vagyunk a 2. tulaj.
Minden ablak környékén reped a fal, vékonyan, de láthatóan.
Kihivtunk nem 1, nem 2 hanem 3 statikust, mind azt mondta, hogy nem tudni mitől, de nem alapozási gond van. A legutóbbi tartószerkezeti szakértő, ig.ügyi szakértő, talajmechanikai szakértő is volt (30 éves tapasztalattal), ő 95%-ig biztos abban, hogy nem alap hiba, nem is javasolt feltaro vizsgalatot. A gondom az, hogy konkrétan mást se javasolt. Szóba került, hogy nézegessük tovább őket (másfél éve nézegetem, ezt mondtam is neki) vagy csináljunk csepegő járdát a ház köré, mert az nincs, de egyiket se mondta fixre.
Ami tuti, hogy ősszel-tavasszal a meglevő repedesek tovabb repednek, és mindig fedezek fel újat, nincs mit nézni ezen. De ezt mondtam neki is...
Viszont, a jarda, ha nem oldja meg, azért elég sokba kerül ahhoz, hogy utána 1-2 évvel feltorjuk egy feltáró vizsgálatért. (Utóbbit ő nem hogy nem ajánlotta, de azt mondta értelmetlen és sokba kerül.)
Konkrét okot viszont még mindig nem tudok és elegem van a repedés nezegetéséből.
Ti mit tennétek?
A föld is állandó mozgásban van.Vele együtt az építmények is .
A mi házunk bőven elmúlt 100 éves,azon is vannak repedések.
Öregszik a házad,gyengülnek az anyagok.
5+
Telibe Drywit hálózásra gondoltam glettel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!