Gázkazán Működése?
Bocsánat, ha buta kérdésnek tűnik de nem értek ezekhez a dolgokhoz.
A jelenlegi gázkazánunk a kazánházban található(kétszintes ház) a gázóra viszont bent az ajtó mellett. Bent van egy mechanikus szobatermosztát azzal kapcsolom be. Most új házba költözünk ahol szintén a kazánházban van a gázkazán viszont kint van a gázóra is. Eddig mikor bekapcsoltam bentről mindig ránéztem az órára, hogy pörgeti e(tehát bekapcsolt e kint a gázkazán) mert volt régebben párszor, hogy bekapcsoltam de a gázkazán kint nem kapcsolt be. Most viszont macerás lenne folyton kiszaladgálni az órához megnézni a működését. Létezik olyan szobatermosztát ami mutatja, hogy a gázkazán bekapcsolt? Vagy honnan lehet ezt tudni?
Mint korábban leírtam mi éjszaka nem fűtünk csak nappal egy kétszintes családi házat nem 10perc felfűteni, pláne ha kint durva mínuszok vannak. Én nem látom értelmét 19órától(akkor érünk haza) kb 22ig fűteni még le nem fekszünk... Ennyi idő kb megfagyni lenne elég. Ha itthon vagyunk akkor is nappal fűtünk, ha elmegyünk valahova par órára akkor sem kapcsoljuk le. Éjszakás műszak után pedig reggel egyből bekapcsoljuk még útra nem kelünk újra délután. Elmondom mégegyszer. Mi nem fűtünk éjszaka csak nappal. Nálunk így alakult ki és nekünk a számlázása így megfelelő. Így sem olcsó. A kazán persze más mert az rövid időn belül felfűti a házat, de ez egy más téma. Éltünk már egyszintes házban is ott rövid idő alatt is bemelegített a gáz.
Viszont az, hogy mi milyen mennyiséget engedünk meg magunknak csak ránk tartozik. A kérdés nem erre irányult.
A legkézenfoghatóbb válasz a programozható termosztát volt, ezen elgondolkozok.
Ha már személyeskedünk, nagyon jól megy a szövegértés, köszönöm!
Neked nem megy a fogalmazás, mert sehol nem írtad azt, amit a 13-ban szóvátettem.
Utána írtad ezt:
nem lenne jó pl nappalos után estére egy hideg házba hazaérni. Éjszakás nyilván más mert reggel érünk haza és reggel kapcsoljuk be.
Erre mondtam, hogy ebben semmiféle logika nincs.
Ha nappalos vagy, akkor megy a fűtés, ha éjszakás, akkor nem. S ilyen esetben a lakás is hidegebb lesz.
Amúgy eddig tényleg nem hallottál programozható termosztátról?
Most már wi-fin keresztül vezérelhető is van. Ha 7-re érsz haza, 6-kor indul a fűtés, máris nem a hidegbe érsz haza.
"Éjszaka mi le szoktuk kapcsolni és reggel mielőtt elmegyünk bekapcsoljuk tehát nem venném észre, hogy megy vagy nem. "
Szerintem én itt a témát le is zárnám, mert pár visszaolvasás után sem érted meg.
Nem hallottam még róla, sőt az internetről és a tv-ről sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!