Betontálca, kohósalak?
Tudom, hogy sokmindentől függ illetve statikust kell hívni csak általánosságban érdeklődöm.
Kisméretű téglából épült ház betontálcás födém kohósalakkal feltöltve. Mennyire alkalmas egy gipszkarton tetőtér beépítésre ez a fajta födém iletve ha nem tető bontás nélkül van-e valami alternatíva?
Szia!
Nem alkalmas.Én nem tenném rá.
Altarnatíva lehet egy padlós/deszkás "aljzat" a padláson.A padlókat keresztbe kell rakni a gerendákra,amik persze megvannak magasítva a keresztbe futó padlókig.
A belmagasság megvan egyébként ehhez?
Igen a belmagasság engedné.
Kohósalak kiszedése tehermentesítés szempontjából és arra egy deszkás padlós megoldás? Ez a verzió életképes lehet - e
Tehermentesítés szempontjából fölösleges.Akkora területen nem számottevő a súlya vmint szigetel is.
Ha megkérdezel egy kivitelezőt mestergerendákat/új födémet új koszorúval fog mondani.
Én saját részre -ha jók a falak- megcsinálnám padlós/deszkás megoldással.Örökéletű lenne és megspórolnék x millió Ft-ot.
Amit írok tapasztalatból írom..nem légbőlkapott mende-monda vagy a sógorom szomszédjának a testvére ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!