Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Betontálca, kohósalak?

Betontálca, kohósalak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy sokmindentől függ illetve statikust kell hívni csak általánosságban érdeklődöm.

Kisméretű téglából épült ház betontálcás födém kohósalakkal feltöltve. Mennyire alkalmas egy gipszkarton tetőtér beépítésre ez a fajta födém iletve ha nem tető bontás nélkül van-e valami alternatíva?

2022. dec. 3. 14:06
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Nem alkalmas.Én nem tenném rá.

Altarnatíva lehet egy padlós/deszkás "aljzat" a padláson.A padlókat keresztbe kell rakni a gerendákra,amik persze megvannak magasítva a keresztbe futó padlókig.

A belmagasság megvan egyébként ehhez?

2022. dec. 10. 14:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen a belmagasság engedné.

Kohósalak kiszedése tehermentesítés szempontjából és arra egy deszkás padlós megoldás? Ez a verzió életképes lehet - e

2022. dec. 14. 10:47
 3/3 anonim válasza:

Tehermentesítés szempontjából fölösleges.Akkora területen nem számottevő a súlya vmint szigetel is.

Ha megkérdezel egy kivitelezőt mestergerendákat/új födémet új koszorúval fog mondani.

Én saját részre -ha jók a falak- megcsinálnám padlós/deszkás megoldással.Örökéletű lenne és megspórolnék x millió Ft-ot.

Amit írok tapasztalatból írom..nem légbőlkapott mende-monda vagy a sógorom szomszédjának a testvére ajánlotta.

2022. dec. 18. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!