Vaillant cirkóhoz kötnék egy siemens rdh100 Szobatermosztátot de hogyan?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van nekem egy Vaillant turboTop plus tipusú gáz cirkóm,ehhez egy vaillant vrt 40 szobatermosztát van csatlakoztatva ami hol jó,hol nem.Ezt szeretném lecserélni egy Siemens RDH100-as szobatermosztátra.A gondom az,hogy a cirkón ahova kell kötni(törpefeszültség 24v) 7-8-9 számok vannak,a termosztáton pedig LX-L1-L2 jelzéssel van ellátva.Melyik szám melyik jelöléshez kell kötni? Válaszokat előre is köszönöm.2022. nov. 28. 17:25
1/6 anonim válasza:
Ezt csak rajz után lehet értelmezni.
De a kazánon ahova kötve volt, most is oda kell. Termosztáton Lx közös, aztán L1 a másik. Mármint erre a kettőre kötöd ami a kazánnál eddig is volt bekötve. A sorrend mindegy, melyiket melyikhez.
Ha véletlen fordítva működik, akkor L1 ről átrakod L2-re.
2/6 A kérdező kommentje:
Jelen pillanatban 3 vezeték van bekötve a termosztátban (vaillant vrt40),szám szerint 7-8-9 a cirkón dettó ugyan ezek a számok szerepelnek.Ide van kötve.Sajnos a cirkónál semelyik kezelési/bekötési papírján nincs kapcsolási rajz,csak a 7-8-9-es számokat említi.Azt se tudom,hogy melyik "számú"lehet a közös vezeték.Teljesen tanácstalan vagyok,ezért fordultam hozzátok.
2022. nov. 28. 19:32
3/6 mindentudó99 válasza:
A cirkó bekötéséhez ne nyúlj. Ha valami újabb kazán digitális akkor kapcsold ki. Bekötöd a termosztátot utána kapcsold be a kazánt. 3 vezeték van. Próbálgasd. Holnap én is cserélem. Valami programozhatót sikerült vennem sajnos. Teljesen önállósította magát. Akkor és úgy fűt ahogy épp kedve tartja. Vettem egy egyszerűbbet. A kábelek szinéből se lehet kikövetkeztetni melyik melyik?
4/6 A kérdező kommentje:
2006-ban vásároltam újonnan cirkót,nem mai darab,nem akarom elkiabálni eddig a karbantartáson kívül semmi baja nem volt.Most a vele egykorú termosztát adja meg magát.A kábele színe:zöld/sárga 9-es,kék 8-as,barna 7-es.Ugyan így van bekötve a termosztátba is.
2022. nov. 28. 19:51
5/6 anonim válasza:
Jelenleg a szín nem sokat takar, mert 3 eres kábel csak, a régi termosztátod egy kommersz egyszerű bimetálos.
Egy műszerrel ki kéne mérni a régit, hogy melyik mi, aztán ugyanúgy kötni az újat.
6/6 klimaesvillany pont hu válasza:
Itt kérdezd meg ugyanezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!