Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Konyhapult fölé milyen LED...

Konyhapult fölé milyen LED szalagot?

Figyelt kérdés

Adott konyhapult, fölötte felső szekrény. Ide szeretnék rakni mintegy 160 centi LED szalagot. Legtöbb helyen hideg fényt ajánlanak, néhol van meleg fényű. Kevés helyen látok semleges fényűt, ennek lehet valamilyen különleges oka?

A konyhai sarok viszonylag sötét, a bútor is inkább sötétes, rusztikus hangulatú, nem tudom, hogy egy hideg fény ide jó lenne-e, sárga meleg fény semmiképp. Semleges jó lehet? Honnan, milyet javasoltok? Köszi

2022. nov. 24. 18:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Az alap izző vörösses 2700K, a halogén sárgásabb 3000K. Ha eddig jó volt most is. Vagy semleges fehéret. A hideghez túl közeli a fény, zavarhatja a szemet. Mindenképpen tejbúras sinbe tedd a ledcsíkot, mert az szétoszórja a fényt. A pontszerű erős fények, ott közel, elég zavaróak a szemnek.
2022. nov. 24. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:

4000K körül nézegesd, 15W/méter bőven elég.

Természetesen 6000K (hideg) fényt is tehetsz, fényáramban az a legerősebb, bár sokan túl kékesnek találják. 2700K az inkább hangulatvilágítás, nagyon rossz a szín visszaadása, konyhában nem előnyös.

2022. nov. 24. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom melyik fordul elő sűrűbben, én "természetes fehér" fényűt tettem fel. 4000-4500K körüli az optimális meglátásom szerint, konyhapult fölé.

Ha csak 1.5 méterről van szó, akkor érdemes "emelt fényűt választani". A helyedben 1500-2000 lumen/méter körülit alkalmaznék, de ha 2000 lumen vagy afelettit választasz, azzal még mindig megteheted azt, hogy egy dimmeres kapcsoló kerül az aluprofilba és beállítod magadnak a megfelelő fényerőséget, az megjegyzi lekapcsolást követően is a beállított fényerőt. Ekkor a tápegység állandó áramot kap, azaz nem fali kapcsolóval kell azt felkapcsolni (ha esetleg így lett kiépítve, akkor arra nincs szükség a továbbiakban, ha nem így lett kiépítve, akkor viszont nem is kérdés, elengedhetetlen egy ilyen kapcsoló a profilba).

[link]

2022. nov. 25. 08:30
 4/8 anonim ***** válasza:
3# hozzátenném, hogy ilyenkor dimmelhető led kell feltétlen.
2022. nov. 25. 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Melyik szalag nem az? :)
2022. nov. 25. 09:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Elég sok. :)) Nekem egyik se.
2022. nov. 25. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:

El nem hiszem. 12V-os? Milyen LED szalag az? Akár anro-n mutass egyet, ami nem dimmelhető. Bármelyikre böksz rá, az dimmelhető. Hol vetted?

LED szalagról beszélünk egyáltalán, nem értettél félre? Nem "égőről" van szó, hanem LED szalagról!

2022. nov. 25. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Boltba. Az egyik még anrós ha jól emlékszem. Lehet, hogy változnak a dolgok, de a dimmelős ritka volt és vagy dupla áron. Szval nálam egyik sem dimmelhető, 12V-os, és igen szalag, 5m tekercsbe volt.
2022. nov. 25. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!