Milyen vastag legyen a konyhapult gránitja?
Felújítom a lakást (sima lakótelepi), és a konyha-étkező között volt egy téglafal, ami le lett vágva, és van egy igénytelen pult, azon grillsütő és egyéb cuccok vannak. De szekrényt csináltatnék, és akkor már a tetejére bárpultot. Több helyen 2 cm vastag fedlapot olvastam, de a kőfaragó az 3 cm-t javasolt, csak az már elég drága.
Na meg alá mi legyen? Vasakat említett. Nem lenne jobb, egy kicsit keskenyebb bútorlap? Jobban összetartja a szekrényt.
Na meg mivel rögzítsem rá a gránitlapot a bútorlapra vagy vasakra, hogy kívülről ne látszódjék?
Valaki csinált hasonlót? Mik a tapasztalatok? Ha jól alá van támasztva, akkor bírná a két centis, vagy tényleg jobb a három?
Nálam ez van a konyhában és a fürdőben is.
Ha van alatta támaszték, akkor bőven elég a 2 cm-es.
A 3 cm-es már dög nehéz.
2-es vagyok.
Egyszerűbb lenne válaszolni ha megírnád, hogy mekkorát méreteket szeretnél, ill. mi lenne alatta.
Az 1 cm-es felejtős, mert a saját súlya alatt is eltörhet.
A 2 cm-es kb. mindenhová jó, ha van alatta bármi ami tartja.
A 3 cm-est csak konyhába teszik, de az olyan dög nehéz, hogy már vas kell alá.
Nálam is csak a fürdőszobában van 3 cm-es mert ki lett vágva belőle a mosdó helye, és mert egy 2 cm-es eltört volna már a szállításnál vagy a helyére emelésnél.
Pár hete vágattam le egy 70 x 50 x 3 cm-es gránitlapot a teraszasztalra.
30 kg körül volt a súlya.
Így tudsz kalkulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!