Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen vastag legyen a konyhap...

Milyen vastag legyen a konyhapult gránitja?

Figyelt kérdés

Felújítom a lakást (sima lakótelepi), és a konyha-étkező között volt egy téglafal, ami le lett vágva, és van egy igénytelen pult, azon grillsütő és egyéb cuccok vannak. De szekrényt csináltatnék, és akkor már a tetejére bárpultot. Több helyen 2 cm vastag fedlapot olvastam, de a kőfaragó az 3 cm-t javasolt, csak az már elég drága.

Na meg alá mi legyen? Vasakat említett. Nem lenne jobb, egy kicsit keskenyebb bútorlap? Jobban összetartja a szekrényt.

Na meg mivel rögzítsem rá a gránitlapot a bútorlapra vagy vasakra, hogy kívülről ne látszódjék?

Valaki csinált hasonlót? Mik a tapasztalatok? Ha jól alá van támasztva, akkor bírná a két centis, vagy tényleg jobb a három?

2021. ápr. 15. 17:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem konyhapult, hanem bárpult, így nem lenne ott húsklopfolás, de rákönyökölhetnek egyes emberek.
2021. ápr. 15. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez van a konyhában és a fürdőben is.

Ha van alatta támaszték, akkor bőven elég a 2 cm-es.

A 3 cm-es már dög nehéz.

2021. ápr. 15. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Vas asztalt tegyel ala. esetleg meg egy rozsdamentes acel lapot. Ha nem klopfolgatsz,talan az 1 cm is eleg.
2021. ápr. 15. 18:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is elég a 2cm. Érdeklődj másik kőfaragónál, vagy adjon olyat, amit rendelsz. A többi kérdésed nem értem eléggé, tehát nem nyilatkozok.
2021. ápr. 15. 18:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Gránitpultom van. 3 centi vastag gránit lap, alatta valami támaszték vasból, vagy valamilyen fémből. A gránit lap alatt szekrények, de túlynúlik ezeken, , így azon az oldalt két nagy vas oszlop tartja. Szerintem elpusztíthatatlan :D Tény hogy én konyhapultnak használom, tehát azon végzem az ételek előkészítését.
2021. ápr. 15. 18:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Alul ugye van egy szekrény. Azt mi tartja össze, ha vas van alatta? Hogyan van a vas kötve a gránithoz vagy a gránit a bútorlaphoz?
2021. ápr. 15. 22:17
 7/10 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Egyszerűbb lenne válaszolni ha megírnád, hogy mekkorát méreteket szeretnél, ill. mi lenne alatta.

Az 1 cm-es felejtős, mert a saját súlya alatt is eltörhet.

A 2 cm-es kb. mindenhová jó, ha van alatta bármi ami tartja.

A 3 cm-est csak konyhába teszik, de az olyan dög nehéz, hogy már vas kell alá.

Nálam is csak a fürdőszobában van 3 cm-es mert ki lett vágva belőle a mosdó helye, és mert egy 2 cm-es eltört volna már a szállításnál vagy a helyére emelésnél.

Pár hete vágattam le egy 70 x 50 x 3 cm-es gránitlapot a teraszasztalra.

30 kg körül volt a súlya.

Így tudsz kalkulálni.

2021. ápr. 16. 12:26
 8/10 A kérdező kommentje:
170x40 cm a bárpult, az egyik felén a grillsütő, a másik felén két oszlop, amelyek között lehet iszogatni meg reggelizni.
2021. ápr. 17. 00:34
 9/10 anonim ***** válasza:
3 cm-est ajánlok akkor én is.
2021. ápr. 18. 14:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Az oszlop fölfele van, alul szekrény lenne.
2021. ápr. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!