Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Egy 30 éves házba költözünk,...

Egy 30 éves házba költözünk, fel kell újítani a teljes villany és vízvezetéket, ha amúgy semmi baja?

Figyelt kérdés
2022. nov. 11. 05:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Állapot függő teljes generál kellene mert hát a saját igényeimre szabom a házat .
2022. nov. 11. 06:05
 2/12 Salx Narval ***** válasza:
12%
Nézz jól körül mert 30éves háznál nem jelentkezhetnének még ekkora gondok ha normálisan megvan csinálva. Ez nekem azt sugallja, hogy más területen sem volt precíz ez az építkezés. 35 éve újítottam fel egy 100-éves téglaházat és ilyen jellegű gondjaim véletlenül sem jelentkeztek, még kapcsolót sem cseréltem azóta és úgy tűnik nem is kell mostanában. Vizes szerelvényeket cseréltem ugyan, de nem meghibásodás miatt. Biztos, hogy semmi baja?
2022. nov. 11. 06:37
 3/12 nemaRendőrség ***** válasza:
81%

Kibontod a konnektorokat, ha réz és megvan a vastagsága is az jó jel.

Kapcsolószekrénynek leveszed a borítását meg egy két összekötő doboznak, ha nem értesz hozzá kifotózod és felrakod pl ide.

Vagy hívhatsz egy szakit is akkor x ezer forintból átnézi a rendszert

2022. nov. 11. 06:55
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Szólj egy villanyszerelőnek, felméri az állapotát.
2022. nov. 11. 09:04
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Tök felesleges szerintem ha amúgy minden rendben van. Nekem 47 éves a házam, és már akkor is réz vezetékekkel lett megcsinálva. Nálam annyi csak a bibi, hogy akkor még nem volt kötelező a védőföldelés. A vizes helyiségekben azért bekötötték. Annyit érdemes megcsinálni, hogy tetess fel Fi relét ha nincs.
2022. nov. 11. 10:29
 6/12 A kérdező kommentje:
De önmagában nem "kopik el" a vezeték ugye? Mint pl. A vakolat, festés hogy x év után cserélni kell.
2022. nov. 11. 10:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A vezeték nem kopik el, de a kötéseket nem árt ellenőrizni. Azon túl érintésvédelmi szempontból is nem árt átvizsgálni a hálózatot, egy rosszul földelt konnektor megrázhat.

Ismit megcsípte az áram amikor izzót cserélt, megijedt, feldölt a létrával. Kulccsont törés. Műteni is kellett, 6 hónap kiesés a munkából. Zsíroskenyeret ettek, mert nem volt pénz.

2022. nov. 11. 11:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 30 éve már voltak nagy fogyasztók, ezért a hálózat is nagyobb terhelésre lett alapból tervezve, de megnézetni nem árt, illetve nem tudom használtak e már akkor ávk-t, ha nem akkor azt is célszerű telepíteni, meg persze a csokiknál meghúzni a csavarokat (megjegyzem ezért jobb a wago, mert az egy rugóval szorítja a kötést és ezáltal kisebb az esély arra hogy kilazuljon, csak ugye ez akkor még nem létezett). Meg persze ahogy előttem írták azt is fontos ellenőrizni, hogy nincsenek e gányolások, mert azok tényleg veszélyesek. Nekem a 80-as évekbeli panellakásomban csak a színkódok voltak elb@szva, de hallottam már komolyabb dolgokról is, ott az illető nem úszta meg ilyen könnyen, mint én.
2022. nov. 11. 11:13
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Több mint 30 éves a cs. házam, mindenhol rézvezetékekkel a falban. Amikor kb. 20 éve megvásároltam, akkor átnézettem egy ELMŰ-nél regisztrált villanyszerelővel a kötéseket. Kibontogatta a dobozokat és megnyugtatott, hogy ezt még valódi szakember csinálta, mert mindenhol csavart és forrasztott kötés van ami teljesen hibátlan.

Ma már az agyonreklámozott wagot használják, mert azzal gyorsan össze lehet csapni a munkát és lehet gyorsan pénzt keresni.

(No meg forrasztani sem tud tisztességesen a mai villanyszerelők többsége, csak taknyolni esetleg. Tisztelet a kivételnek.)

Nem lehet véletlen az a sok elektromos lakástűz se, hiszen az sem számít -egyes "kókler villanyszerelőknél"- ha felcseréli a vezetékeket.

Legfeljebb páran belehalnak...

[link]

2022. nov. 11. 12:22
 10/12 anonim ***** válasza:
71%

Rohadtul nem szabályos a kézi lágyforrasztás az épületek elektromos rendszerében!!!

🔥🔥tűzveszélyes🔥🔥

Egy igazi kókler volt☹️

Légyszi be terjessz ekkora baromságot❗

2022. nov. 11. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!