Hajópadlót visza vagy Új beton rétegrendel készítsem el a szobába ajzatát?
A régi kocka házam szobáiban hajópadló van ami teljessen szétkorhadt.
Nem tudom olyan mélyen lebetonozni ,hogy a szerelőbeton szintje a föld szintlyével legyen egy magasságban mert a háznak emeltetett lábazata van a szoba ajzat szintje a földtől számítvan 150cm re van.
Hiába ások le akár 50 centit is a szoba szintjéből akkor is a szerelőbeton szint alatti résznél marad 1 méter ahol a taljpára nem tud eloszlani ezért a lábazati beton rész folyamatossan kivan téve a talaj nedvességnek és ezáltal porlik szélyel mégjobban a lábazati beton az az hiába a 15 cm kavics feltöltés a szerelőbeton alá a pára útja le van zárva.
A Hajópadlónál ami nagyából eddig 60 év után adta meg magát nincsen ilyen probléma mert ez a talaj pára ki tud szellőzni, de ott van a rágcsáló veszély a bogarak gombák patkányok amik kárt tesznek a párnafákban vagy a hajópadlóban vagy akár a párnafa és a hajópadló közötti szigetelésben és fent áll a veszélye ,hogy pár év múlva lecserélhetem emiadt az egéssz hajópadlózatot.
Ebben kérek segítséget ,hogy mi lenne a legjobb megoldás.?
És hogyan csináljam meg szakszerűen.
Kérdező, őszintén: te érted, amit összehordtál itt??
Mindenesetre ha az a fő kérdés, hogy csináltass-e a régi helyett új hajópadlót, akkor a válasz az, hogy a világon nem találsz olyat, aki elvállalja, és normálisan meg is csinálja, mint régen. Szóval szerintem valami más megoldásban gondolkodj.
Kedves válaszoló én értem ,és ha te válaszoltál rá valószínűleg te is érted.
Mert korrekt választ adtál a kérdésre. Minnél több infót le akartam írni ami eszembe jutott ezért lett kusza a szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!