Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hajópadlót visza vagy Új...

Hajópadlót visza vagy Új beton rétegrendel készítsem el a szobába ajzatát?

Figyelt kérdés
2022. nov. 5. 07:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ezt a kérdést csak te érted .
2022. nov. 5. 07:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi infó alapján azt csinálsz amit akarsz, még kérdezni is felesleges volt.
2022. nov. 5. 07:35
 3/15 A kérdező kommentje:

A régi kocka házam szobáiban hajópadló van ami teljessen szétkorhadt.

Nem tudom olyan mélyen lebetonozni ,hogy a szerelőbeton szintje a föld szintlyével legyen egy magasságban mert a háznak emeltetett lábazata van a szoba ajzat szintje a földtől számítvan 150cm re van.

Hiába ások le akár 50 centit is a szoba szintjéből akkor is a szerelőbeton szint alatti résznél marad 1 méter ahol a taljpára nem tud eloszlani ezért a lábazati beton rész folyamatossan kivan téve a talaj nedvességnek és ezáltal porlik szélyel mégjobban a lábazati beton az az hiába a 15 cm kavics feltöltés a szerelőbeton alá a pára útja le van zárva.

A Hajópadlónál ami nagyából eddig 60 év után adta meg magát nincsen ilyen probléma mert ez a talaj pára ki tud szellőzni, de ott van a rágcsáló veszély a bogarak gombák patkányok amik kárt tesznek a párnafákban vagy a hajópadlóban vagy akár a párnafa és a hajópadló közötti szigetelésben és fent áll a veszélye ,hogy pár év múlva lecserélhetem emiadt az egéssz hajópadlózatot.

Ebben kérek segítséget ,hogy mi lenne a legjobb megoldás.?

És hogyan csináljam meg szakszerűen.

2022. nov. 5. 08:09
 4/15 A kérdező kommentje:
bocsánat annyi még ,hogy nincs a szobák aladt beton a 15 cm kavics feltöltés lenne az első szint a második a szerelőbeton ha ezt a megoldás egyáltalán cél szerű
2022. nov. 5. 08:14
 5/15 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, őszintén: te érted, amit összehordtál itt??

Mindenesetre ha az a fő kérdés, hogy csináltass-e a régi helyett új hajópadlót, akkor a válasz az, hogy a világon nem találsz olyat, aki elvállalja, és normálisan meg is csinálja, mint régen. Szóval szerintem valami más megoldásban gondolkodj.

2022. nov. 6. 00:35
 6/15 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló én értem ,és ha te válaszoltál rá valószínűleg te is érted.

Mert korrekt választ adtál a kérdésre. Minnél több infót le akartam írni ami eszembe jutott ezért lett kusza a szöveg.

2022. nov. 6. 09:11
 7/15 anonim ***** válasza:
33%
5# nem így van.
2022. nov. 6. 09:23
 8/15 A kérdező kommentje:
7# Hogy is van?
2022. nov. 6. 09:39
 9/15 anonim ***** válasza:
48%
Ma is raknak le hajópadlót, nem ördöngősség, és találni rá szakembert.( már akinek kell hozzá)
2022. nov. 6. 11:55
 10/15 anonim ***** válasza:
70%
A mai "szakemberek" már azt sem tudják mi az a hajópadló, a régiek meg már kihaltak... Olyan világban élünk ahol már lassan maltert keverni sem kell tudni, a téglafalazást is lebutították. Nincs már aprólékos, részletesen kidolgozott kisiparos munka, a mai "szakembetek" részben emiatt is érnek szart... Összecsapott kókler munka az persze van dögivel 50-100ezres napidíjért.
2022. nov. 8. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!