3X16A esetében, ha H tarifás órát is szeretnék igényelni, a H tarifás órára is kérhetem díjmentesen a 3X16 -os elosztást?
Figyelt kérdés
Most töltöm ki az igénybejelentőt és gondoltam, így járok el, ha lehetséges. :) Habár egyelőre két klíma fog beszerelésre kerülni, előbb-utóbb lehet, ogy be fog kerülni egy harmadik is - ezért preferálnám a szintén 3x16 -ot a 2x16 helyett.2022. okt. 21. 12:43
1/5 anonim válasza:
Összesen 32 amper van ingyen, nem óránként, hanem összesen.
A fölött rendesen zsebbenyúlós.
2/5 nemaRendőrség válasza:
Illetve nem tudsz átvinni ampert óráról órára sem.
Mikor megszüntettük a vezérelt órát mondtuk hogy csapjuk már hozzá a nappalihoz az ampert, úgyis az a fázis azon a vezetéken megy az áram mind a kettőbe.
De nem engedték.
Jár a 32 amper alanyi jogon, felette minden egyes amper ~5e forint egyszeri díj
3/5 A kérdező kommentje:
Laikusként sejtettem, hogy rosszul fogalmaztam :D Természetesen, tisztában vagyok a ténnyel, hogy 32A fölötti ampereket bruttó 5000 Ft összegért meg kell vásárolni - az én 3x16A esetében ez +16A-t jelent az ingyenes 32 fölött - ami kb. 80.000 Ft lesz. A kérdés a H tarifás mérőre vonatkozik, ugyanis ennek a mérőnek saját kismegszakító moduljai lesznek (amikhez a 2 klíma lesz csatlakoztatva), az igénybejelentőn viszont fel kell tüntetni az igényelt teljesítményt. Mivel 2 klíma lesz, 2x16-ot beírhatok az igénybejelentőre - viszont, szívesen beírnék 3x16-ot is, csak nem tudom, hogy ez kivitelezhető-e (Az Eon ügyfélszolgálatát 5x hívtam és mind ah 5 alkalommal 20 percig vártam, nincs reakció :D).
2022. okt. 22. 00:19
4/5 A kérdező kommentje:
Jaa, leesett a tantusz - 2022 nyár elejétől nem óránként jár a 32A, hanem lakásonként - az szívás :D
Akkor máshogy teszem fel a kérdést: 2 db. 3.5Kw klíma működtetéséhez milyen teljesítményt allokáljak? 1 db. klíma maximális áramfelvételük max terhelésnél is csak kb. 1KW, amit 4A elvileg elbír - ebből kifolyólag, 10A elegendő lehet? :)
2022. okt. 22. 00:35
5/5 nemaRendőrség válasza:
Klímáknál van egy kezdeti peek, ami meghaladja a normális áramfelvételt, ezért 10A kismegszakítót szokás tenni elé, 6 helyett. Áramfelvétel viszont jól mondod 4A körül lesz. 16A kell neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!