Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Föld felett vezetett vízcsövet...

Föld felett vezetett vízcsövet lehet úgy szigetelni, hogy az ne fagyjon el?

Figyelt kérdés
Sajnos a vízóra környékén régen fa volt és ki lett vágva , de a tönkje ott maradt. A tuskó marás az nem megoldás, mert jó mélyen van a gyökere. 4,6 méteren keresztül lenne csak a föld felett és utána pedig fagyhatár alá kerülne.
2022. okt. 17. 08:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
nem lehetne megkerülni a tuskót? max több cső kéne.
2022. okt. 17. 09:00
 2/14 A kérdező kommentje:
Sajnos nem mert egy egyik oldalon épület a másik oldalon pedig kerítés van
2022. okt. 17. 09:03
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Olyan szigetelés nem létezik, ebbe bele kell törődni .
2022. okt. 17. 09:22
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
Beszéld meg a vízművekkel. Nem létezik, hogy ne lehessen szigetelni valamit, de kérdés, hogy szabad-e így vezetni. Talán igen.
2022. okt. 17. 10:08
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Szigetelés + fűtőszállal meg lehet oldani.
2022. okt. 17. 10:19
 6/14 A kérdező kommentje:
2022. okt. 17. 10:32
 7/14 anonim ***** válasza:
8%
Felesleges még külön fűtés is, a víz saját melege megakadályozza a megfagyását, csak körbe kell tekerni a csövet valami tipikus hőszigetelővel, pl. szivacs, rongy, kőzetgyapot, stb.
2022. okt. 17. 10:54
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan lehet kísérletezni, de a vízóra telek felőli oldalán az elfagyás, csőtörés utáni összes elfolyt vizet te fizeted...

(Hőszigetelni olyan dolgot érdemes, ahol bent van fűtés nagy hidegben. Mint egy lakóházban. A hőszigetelés nem tökéletes, és a szigetelésen átmenő hőt pótolni kell. Nyilván ha állandóan folyatnád a vizet, akkor nem fagyna el, nagy hidegben sem. De jellemzően éppen éjszaka nem főzöl, és nem ereszted a fürdő vizedet. A leghidegebb pedig általában hajnalban van. Nyilván lehet szerencséd, és nem lesz az idei télen -5 fok sem. De rá is fázhatsz egy -25 fokos reggelen. Én tanultam termodinamikát és kockázatkerülő típus vagyok, én a fagyhatár alatt vezetném a csövet és nem kockáztatnék...)

2022. okt. 17. 11:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem ásod ki?

Elhiszem, hogy nem egyszerű, de vizet szerelni sem lesz az január 17-én, -15 fokban.

Ha hely volt egy fának, akkor ásásnak is van.

2022. okt. 17. 15:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha árokásás közben fagyökerekbe ütközöl, vágd el és folytasd az árokmélyítést.
2022. okt. 17. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!