Föld felett vezetett vízcsövet lehet úgy szigetelni, hogy az ne fagyjon el?
Nyugodtan lehet kísérletezni, de a vízóra telek felőli oldalán az elfagyás, csőtörés utáni összes elfolyt vizet te fizeted...
(Hőszigetelni olyan dolgot érdemes, ahol bent van fűtés nagy hidegben. Mint egy lakóházban. A hőszigetelés nem tökéletes, és a szigetelésen átmenő hőt pótolni kell. Nyilván ha állandóan folyatnád a vizet, akkor nem fagyna el, nagy hidegben sem. De jellemzően éppen éjszaka nem főzöl, és nem ereszted a fürdő vizedet. A leghidegebb pedig általában hajnalban van. Nyilván lehet szerencséd, és nem lesz az idei télen -5 fok sem. De rá is fázhatsz egy -25 fokos reggelen. Én tanultam termodinamikát és kockázatkerülő típus vagyok, én a fagyhatár alatt vezetném a csövet és nem kockáztatnék...)
Miért nem ásod ki?
Elhiszem, hogy nem egyszerű, de vizet szerelni sem lesz az január 17-én, -15 fokban.
Ha hely volt egy fának, akkor ásásnak is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!