Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Parkettára aljzatbetont...

Parkettára aljzatbetont teszünk történhet valami probléma?

Figyelt kérdés

Ha felszednénk a parkettát rengeteg aljzatbeton kellene.

Homokba van párnázva. Történhet valami probléma?

Egyik ismerősünk azt mondta, hogy nem rohadhat mert nem kap levegőt semmit se, és majd kiszárad a beton, nem kap folyamatos nedvességet sem.

2022. okt. 3. 20:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Természetesen beton van.

Minimum 10-12 centit kellene felhozni ez a jobbik eset. De ha ki szedjük a homokot lehet több is. 20kg aljzatbeton 1 negyzetméter / 1 centiméter. 40 négyzetméter kellene aljzatbetonozni legalabb 10-12 centi magasan. Lehet matekozni, 1 zsák 25kg...ezt szeretnénk elkerülni. Felhordani, kikeverni, illetve annyit dolgozni vele + anyagilag is.

2022. okt. 4. 09:08
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm azért a segítő szándéku válaszokat. De én itt csak, arra voltam kiváncsi, hogy mi történhet. Amire kaptam választ, hogy megrepedhet a beton, berohadhat a parketta. De ha tennék alá fóliát akkor nem engedné át a betonnak a nedvességét.Így is előfordulhat ilyen? Süllyedni nem hinném, hogy nagyon süllyedhe, legalábbis remélem, hogy nem az alsó szomszédnál ébredek egyik reggel. Én elhiszem, hogy a fotelbol egyszerűbb mondani, hogy fel kell szedni a parkettát amivel nincs is a baj. A baj csak utána jön, hogy a szintet, hogyan építsük vissza.
2022. okt. 4. 09:21
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Nah ha beton van alatta akkor:

Kiszedni mindent a betonig. Tenni bele lepesallo polisztirolt, foliat es arra esztrich betont.

Nem kell teljesen feltolteninbetonnal. A szigeteles fitesben is jo.

2022. okt. 4. 09:38
 14/18 anonim ***** válasza:
*futesben
2022. okt. 4. 09:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
13# jó. De társasháznál figyelj a beton mennyiségre, nem tudod mit mire terveztek, te meg plussz pakolod a terhet.... Ilyenkor statikus mondjon áment a mennyiségre, mert volt ahol nem engedték, hallottam ismerőstől.
2022. okt. 4. 10:00
 16/18 A kérdező kommentje:

Na igen ez meg a másik fele, hogy akkora plusz terhet se biztos, hogy lehet adni neki.

Köszönöm szépen ennek a lépés álló polisztrolnak utána fogok járni.

2022. okt. 4. 10:35
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

A kerdes nem a statikarol szolt. En nem irtam, hogy tobbet betonozzon mint akar. Az mar egy masik sztori.

Amugy usztatott esztrichtnek nezz utana. Ugy hivjak.

2022. okt. 4. 11:14
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Úgy számolj 6 cm estrich beton kell. eps100-bol annyi cm-t raktok le amennyi eléri a padlószintet -6 cm és - a burkolat vastagsága.

Ha a parketta alatt beton van akkor valószínűleg csak a stafni fák között lett kitöltve homokkal. ami 2-5 cm.

2022. okt. 4. 13:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!