Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ház szigeteléssel mennyit...

Ház szigeteléssel mennyit lehet spórolni fűtésen?

Figyelt kérdés

Tételezzünk fel egy régi téglaházat, normál fa ablakokkal. Egy Kádárkockánál el lehetne érni 50%-os megtakarítást a fűtési igényen?

Mert eddig olyanokat olvastam, hogy 20-30%-ot lehet spórolni, de mostanában ilyen energetikai szakértők arról beszélnek, hogy országosan a gázzal fűtés felét, több mint felét is meg lehetne spórolni ha normálisan lennének szigetelve a házak. Ami azért nem kicsit hangzik számomra erős kijelentésnek, mert gondolom a házak egy jelentős százaléka eleve már rendelkezik valamilyen szigeteléssel.

2022. okt. 2. 22:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%

"Most is vannak pályázatok, aki 5 millió alatt keres, az pályázhat. Utána kell járni!"

Ismerem azt a pályázatot. Hiába keresek 5 millió alatt, mivel nincs gyerekem és a fővárosban élek, esélyem nincs rá. Akkora a túljelentkezés, hogy ha nem áll össze minden körülmény, esélytelen megkapni.

2022. okt. 3. 00:26
 12/15 anonim ***** válasza:
19%

Csak nézd a másik végletet, egy passzív házba mennyi fűtés kell...minimális. És mennyi kell egy szigeteletlenbe. Közötte ott a megtakarítások mennyisége.

Ennyi a számszerűség, és látványos is a fűtések mennyisége.

2022. okt. 3. 06:37
 13/15 anonim ***** válasza:
29%

Nem túloztam, tényleg 94% a hivatalos értéke 4 cm-nek.

Újépítésűbe azért tesznek többet, mert ennél szigorúbbak a szabályok.

Én 220 m2es házban lakom, ebból viszont csak 150 m2-t fűtök (az alsó szintre meg átmegy annyi hő, amennyi kell ~ kb 15 fok van ott télen), így fogyasztok évi 2000 m3 gázt kényelmes, 22-23 fokkal.

Illetve csak fogyasztottam, mert idén 1700 a cél, ahhoz spórolni kell kicsit.

2022. okt. 3. 07:25
 14/15 anonim ***** válasza:

13# linkelnél valamit?

[link]

2022. okt. 3. 10:36
 15/15 anonim ***** válasza:
93%

Jól megválasztott szigeteléssel kb. felezni lehet a fűtési költséget.

A szigetelés után megjelenő penész _mindig_ a hozzá nem értés jele.

2022. okt. 3. 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!