Ház szigeteléssel mennyit lehet spórolni fűtésen?
Tételezzünk fel egy régi téglaházat, normál fa ablakokkal. Egy Kádárkockánál el lehetne érni 50%-os megtakarítást a fűtési igényen?
Mert eddig olyanokat olvastam, hogy 20-30%-ot lehet spórolni, de mostanában ilyen energetikai szakértők arról beszélnek, hogy országosan a gázzal fűtés felét, több mint felét is meg lehetne spórolni ha normálisan lennének szigetelve a házak. Ami azért nem kicsit hangzik számomra erős kijelentésnek, mert gondolom a házak egy jelentős százaléka eleve már rendelkezik valamilyen szigeteléssel.
"Most is vannak pályázatok, aki 5 millió alatt keres, az pályázhat. Utána kell járni!"
Ismerem azt a pályázatot. Hiába keresek 5 millió alatt, mivel nincs gyerekem és a fővárosban élek, esélyem nincs rá. Akkora a túljelentkezés, hogy ha nem áll össze minden körülmény, esélytelen megkapni.
Csak nézd a másik végletet, egy passzív házba mennyi fűtés kell...minimális. És mennyi kell egy szigeteletlenbe. Közötte ott a megtakarítások mennyisége.
Ennyi a számszerűség, és látványos is a fűtések mennyisége.
Nem túloztam, tényleg 94% a hivatalos értéke 4 cm-nek.
Újépítésűbe azért tesznek többet, mert ennél szigorúbbak a szabályok.
Én 220 m2es házban lakom, ebból viszont csak 150 m2-t fűtök (az alsó szintre meg átmegy annyi hő, amennyi kell ~ kb 15 fok van ott télen), így fogyasztok évi 2000 m3 gázt kényelmes, 22-23 fokkal.
Illetve csak fogyasztottam, mert idén 1700 a cél, ahhoz spórolni kell kicsit.
Jól megválasztott szigeteléssel kb. felezni lehet a fűtési költséget.
A szigetelés után megjelenő penész _mindig_ a hozzá nem értés jele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!