Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csak a világos falfestés...

Csak a világos falfestés lehet a szép?

Figyelt kérdés

Nemrég újítottuk fel a házunk, a hálószoba fehércsoki színű, a gyerekszoba krémszín+menta 1 fal, a fürdő fehér márványos, a mosókonyha tároló fehér, a nappali sötétszürke fehér meg türkiz kiegészítőkkel, a konyha is sötétszürke fehér csempével fehér konyhabútorral, a folyosó meg sötétszürke+púder rózsaszín vegyesen.

Eddig 1-2 kivétellel mindenki azt mondta hú ez nagyon sötét meg fura..nyilván mindenkinek más tetszik, de miért csak a világos fal a szokás?

2022. szept. 23. 15:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Rám egy szürke fal nyomasztóan hat. Kizárólag a fehér és a világos napsárga, amit el tudok a falon viselni. A világos színek ráadásul tágítják a teret.
2022. szept. 23. 15:40
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Sárga, narancs, barna és egyéb klasszikusan földszínű falakat könnyű párosítani a meglévő bútorok mellé, szürkét viszont nem. A szürke falakhoz ki kell dobni a meglévő bútorokat és le kell cserélni a burkolatokat, különben ronda a végeredmény, ezt pedig az átlag magyar család nem csinálja meg. A szürkéhez mindig nehezebb volt harmonizáló színű berendezést találni és mivel ma divatos, ezért drágább is.
2022. szept. 23. 16:08
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Nyomasztók, szűkíti a teret, sötét, félfalnyi ablak kell, mert mindent elnyelve sötétít.

Nem szórja a fényt sem, így természetes fényből jóval több kell, de úgy sem túl jó,.

Ráadásul mindez nappaliba, sztem nem szerencsés.

Télen a rövid világos időszak miatt kevésbé jó.

2022. szept. 23. 16:23
 4/12 anonim ***** válasza:
Én imádom a sötétebb falakat. Ha túlságosan szűkíti a teret akkor jó öltet csak az egyik falat sötéten hagyni, a planont és a többi falat pedig világosabbra festeni, pl: [link] vagy [link]
2022. szept. 23. 16:25
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Ízlések és pofonok…

Nekem volt színes falam, amikor nagyon divatos akartam lenni, aztán valójában pár hónap és meguntam. Konkrétan zavart, hogy a szobába belépve a fal színe tolakszik agresszíven.

Évek óta minden falam fehér vagy nagyon világos, sokkal otthonosabban érzem magam benne.

Egyetlen engedményt tettem, a nappali egyik fala penészszürke vagy penészzöld, vagy a fene tudja mi a neve, de ott a kiegészítők is ezzel harmonizálnak.

Nekem minden egyéb csiricsáré és zavaró.

2022. szept. 23. 16:28
 6/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekünk nagy ablakok vannak és fehér bútorok.
2022. szept. 24. 01:18
 7/12 A kérdező kommentje:

#4 Aha hasonló nálunk is :)

A plafon fehér, függöny szőnyeg világosak, sok zöld növény van, világos bútorok, én szeretem ☺️

2022. szept. 24. 01:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A kevesebb néha több.
2022. szept. 24. 08:44
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig az a szép, ami neked, a te lakásodban tetszik és amiben otthonosan érzed magad!

Ehhez totálisan felesleges ismerősöket, vagy a Gyakori népét kérdezned.

Megjegyzem, életemben nem kezdtem senki otthonát bírálni, hogy sötét vagy ilyen-olyan, még a kérdezésükre sem. Legfeljebb ha nagyon tetszett, akkor nem fukarkodtam a dicsérettel.

2022. szept. 24. 09:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Én nem kérdezem az ismerősöket, ők mondják maguktól..
2022. szept. 24. 11:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!