Milyen következményei lehetnek a most várható
"energia"válságnak az építkezésekre?
Figyelt kérdés
Van 1 lakásom amit 1-2 éve vettem de a felújítást még nem tudtam elkezdeni, csak mostanában tudnám. Érdemes most várni, hogy mi lesz a világban vagy inkább vágjak bele a felújításba?
Arra gondolok itt, hogy várható esetleg, hogy több szaki lesz elérhető 1-2 éven belül? Csökkennek a felújítások, építkezések? Vagy nem várható számottevő változás?
Szerintem nem érdemes várni. Már egy jó ideje nincs normális szakember, csak nagyon hosszú várólista után. Ha vársz, akkor később még drágább is lesz. Amit tudsz azt inkább csináld meg magadnak.
2022. szept. 22. 14:51
2/12 anonim válasza:
Árban biztos nem lesz csökkenés, mivel a szakik kiadásai, megélhetése is drágul, ahogy az alapanyag is. Viszont a növekvő energiaárak miatt valószínűleg kevesebben fognak felújítani mint most, főleg télen. Szerintem vágj bele a felújításba, mert ígyis- úgyis várnod kell egy jó szakemberre.
2022. szept. 22. 14:57
3/12 Revolúcióbiológus válasza:
Bizonyos szakmunkákra várható több ember lesz elérhető az állami beruházások leállása miatt. Tehát pl. betonozni vagy kertet rendezni lehet, hogy könnyebben tudsz majd, de ácsot vagy villanyszerelőt nem lesz könnyebb felhajtani.
2022. szept. 23. 01:56
4/12 anonim válasza:
Szerintem inkább vágj bele. Minden drágább lesz szép lassan, azt sem lehet tudni jó szerivel, hogy holnap mi lesz. Én nem jósolnék árcsökkenést néhány éven belül, sőt.
2022. szept. 25. 11:47
5/12 anonim válasza:
Valoszinű inflácio lesz, nem árcsökkenés. Ha nem tudod inflácio fölöt befektettni a pénzed valoszinű veszitesz.
2022. szept. 25. 19:21
6/12 anonim válasza:
Az árak tuti emelkedni fognak, de már látszik, hogy az elkezdett építkezések száma csökken. Talán szabadulnak fel olyan szakemberek, akik láttak már épületet. Ezek egy része talán az országban marad.
2022. szept. 25. 19:42
7/12 NTBS válasza:
Visszaesés.
2022. okt. 4. 12:06
8/12 anonim válasza:
Az a baj, hogy a jó szakik zöme már régen elhagyta az országot, aki ittmaradt meg úgy tele van munkával, hogy ha most megrendeled, örülhetsz, ha 1 év múlva el tudja kezdeni a munkát…
Azok akik meg itthon vannak és annyira nincs munkájuk, hogy egyből tudnak ugrani neked… na azok úgy is dolgoznak…
2022. okt. 4. 14:13
9/12 anonim válasza:
Ha 2 évig nem csináltál semmit, akkor inkább add el, mert csak egy púp lesz a hátadon. Szakemberről meg ne is beszéljünk, 90%-a kontár. Akkor kezded a felújítást, amikor akarod, sajátkezűleg, bár ezt már rég el kellett volna kezdeni, nem pedig várni vele... Az anyagköltség úgy sem lesz olcsóbb. Amúgy az a baj, sokan azt felejtik el hogy egy ingatlant nemcsak megvenni kell, hanem karbantartani, javítgatni is. Az nem működik hogy megveszed, aztán ott rohad állásában tovább, ennek így semmi értelme...
2022. okt. 4. 21:18
10/12 anonim válasza:
Az környékünkön a nagyon jól dolgozó asztalosnak fél év a várólistája.
A nagy lapos burkolásra 1 évvel előre le kellett foglalnom a csapatot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!