Érdemes-e egy panel lakást belső hőszigeteléssel ellátni?
Sziasztok,
Adott egy 4 emeletes panel, ami részt vett már a panel programban, tehát kívülről szigetelve van. A lakás 4. emeleten és a tömb szélén van. Így 3 oldalsó falát nem határolja semmi. Felújítás előtt állunk és álmennyezetet szeretnénk. Érdemes a gipszkarton alá uveggyapotot és fóliát tenni ezzel megnövelni a szigetelés hatékonyságát? Vagy ez penész képzodeshez vezethet?
Előre is köszönöm a segítséget.
Nekem azt tanították, hogy tilos a belső szigetelés, mert csak penészedni fogsz és száraz lesz a levegő.
Egyszer egy télen kipróbáltam, lambériával. Benéztem mögé, majd vertem is le a manóba az egészet olyan penészes volt
Valamint én az álmennyezetet sem javaslom annyira. 2 centit lehozni nincs értelme, többet pedig nem lehet mert alapból nem túl bő a belmagasság.
Ha ennyire fáztok akkor érdemes visszanyúlni őseink technikáihoz, például egy baldachint tenni az ágyak köré
Belső hőszigetelést semmiképp se csinálj!
Nálunk is megvan a panelprogram, 16 cm szigeteléssel.
Télen 0,5-re (0 és 5 között) van a radiátor szelepe beállítva és minden szobában 23 és 26 C° között van a hőmérséklet. Ablakcsere is volt, műanyagra. Megjegyzem, hogy a többi lakás is nagyjából mhasonlóan van kifűtve.
Nem arról van szó, hogy lehetséges-e és hogy szép-e, hanem arról, hogy NINCS-E KÁROS KÖVETKEZMÉNYE. Igen, van, mert penészedik.
A fentiek is írták én pedig hivatkozom egyetemi tanulmányaimra, amikor hőtant tanultam.
Kérdező, NE KOCKÁZTASS, mert ráfizetsz, a penész allergiát okozhat a család bármelyik tagjának (tagjainak).
@9
Legfelső szint, széle. A ház 6 oldalából 4 oldalán ő van (tetővel), ott panel esetén bármit csinálhatnak.
Főleg mivel a tetőt nem is szokták hőszigetelni, csak egy kis szurkot öntenek a betonra hogy vízzáró legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!