Indukciós főzőlap vélemények? Sokat fogyaszt?
Figyelt kérdés
Előnye-hátránya? Mennyit fogyaszt?véleményeket kérek, köszönöm :)2022. szept. 12. 21:40
1/7 qkker1 válasza:
Működési elvéből kifolyólag a leggazdaságosabb, és a ma kapható edények 90+%-ban használhatóak indukciós főzőlapon is.
2/7 anonim válasza:
Nekem június óta az van az új konyhámban, rettentő gyors. Előtte kerámialapos villanytűzhelyem volt, annál jóval hosszabb ideig tartott, míg felmelegedett.Ebben az újban az a szuper, hogy rögtön lenullázhatod, és azonnal leáll, nem fut ki semmi. A tisztítása meg szinte gyerekjáték. Egyszerűen lefújom egy speciális tisztítószerrel, és letörlöm papírtörlővel. Szóval nekem nagyon bevált eddig. Fogyasztásáról nem tudok nyilatkozni. Az kétségtelen, hogy nekem rengeteg új edényt (elsősorban serpenyőket) kellett vennem hozzá, mert a régi Tefál serpenyőim, palacsintasütőim stb. nem jók rá. Talán ezt tudnám hátrányként megemlíteni. Viszont a zománcos fazekak, lábasok mind használhatók rajta. Nemrég vettem mellé egy forrólevegős sütőt, na még az egy szuper dolog. Rengeteg étel finomabb benne, mint a sütőben.
3/7 anonim válasza:
Az alumíniumok nem jók rá. De kapsz adaptert amit alá lehet tenni, így azok is jók lesznek.
Fogyasztani fogyaszt, mert minden tűzhely lapja 1,5-5kw körüli, a gázé is.
Viszont nem melegíted a környezetet, és hatásfokban verhetetlen.
4/7 Majatom válasza:
Mi is nagyon szeretjük, fogyasztásra annyit tudok mondani, hogy nálunk tavaly volt felújítás. Mindenhol led-es égőre lett lecserélve a fénycsöves égő, ki lett cserélve a hűtő, a mosogatógép, és elektromos lett a sütő, és indukciós lett a főzőlap. Korábban gázzal ment a sütés és a főzés, és korábban volt 250 kWh fogyasztásunk egy hónapban, most meg olyan 200 kWh. Szóval a világítás, a hűtő, és a mosogatógép cserével jóval több áramot spórolunk meg, mint amennyit pluszban elfogyaszt az elektromos sütő, és az indukciós főzőlap, így szerintem nem ehet túl sokat.
5/7 A kérdező kommentje:
Kerámia fozolapot tervezek venni, nagyon jo arban van ;) az is ugyan az, ugye? Nagyon Koszonom mindenkinek
2022. szept. 13. 20:10
6/7 qkker1 válasza:
Nem ugyanaz, jelentősen energiazabálóbb.
7/7 A kérdező kommentje:
6/6 Koszonom szepen, igazad van. Meg tájékozódom, talaltam nagyon jo arban egy kerámia fozolapot sutovel, leértékelve
Sajnos a fozolapot a sutorol lehet bekapcsolni, az meg nekunk nem jo :)
Hasznaltan nézegetem, 2 ev mulva koltozunk es nem szeretnenk vadonat ujat venni, viszont felek is a hasznalttol, mert iszonyat penz a javittatasa :)
Majd lesz valahogy, meg ragodok :) Koszonom szepen mindenki hozzaszolasat🥰
2022. szept. 13. 21:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!