Üveggyapot alá kell valamit tenni?
Sok videót láttam de mind új építésű házak, padlások szigetelését mutatja.
Padlást szeretném leteríteni üveggyapottal, régi építésű ház, puha a padlás amikor rálépek, van ahol látszik, hogy lécek vannak lerakva alatta pedig szalma. Tetején pedig föld és az egész ilyen rugalmas.
DE van még 20cm a gerendákig, szóval oda pont beférne az üveggyapot. Tegyek alá még valamit vagy csak terítsem le?
Párazárás kell alá.
Ha gerenda közt akarod kitölteni, oda is fólia kell, gerendán is átmannyen. De a gerendák tetejere is kell szigetelés.
Azt a tetejére rakhatsz, ha akarsz.
Ha véletlenül a párazáró ellenére felszállna pára, akkor az ki tudjon menni még tovább felfele, azért páraáteresztő.
És hogy egyáltalán minek fölé fólia: ha megsérül a tetőd, ott beeshet a hó. Ha szerencséd van, a hó megáll a fólia tetején és szépen elpárolog, ahelyett, hogy beleolvadna a gyapotodba.
Szerintem felesleges, de Te döntesz a saját pénztárcádról-energiádról-idődről, nyugodtan tehetsz.
Gondolkodtam (7es vagyok), és ha mindenáron meg akarod spórolni 1 tekeecs párazáró fólia megvásárlását (ami kb 20 ezer Ft), akkor én takaró fóliát vennék helyette. Tudod, amivel a bútorokat takarod le, szobafestés előtt.
Épp tegnap vettem az OBIban, 20 m2 = 300 Ft. Ebből 4 kivált egy tekercs párazárót, és funkcióban tudja ugyanazt, azaz zárja a pára útját.
Persze nincs rajta hőtükör (ami vagy hasznos vagy nem), meg macera vele dolgozni, de ha meg akarsz spórolni 20 ezer Ft-ot, akkor én ezzel helyettesíteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!