Cseréplemez, vagy kerámia cserép, vagy betoncserép?
Adott egy kb. 25 éves ház, egy teljesen jó tetőszerkezettel. Egyedül a cserép esztétikailag nem olyan szép, mivel vagy egy kb. 150 éves kerámia cserép van rajta (kb 150m2). Ennek a tisztítása nem opció, mivel nem jön le a feketeség róla. A festés sem opció, mivel az Isonit festék nem ragad meg kerámia cserepen hosszú távon. A festés 1.2M ft lett volna.
Így 3 opció van:
1) Megbarátkozunk az amúgy működő m, de esztétikailag nem szép tetővel
2) Leszedetjük a régi cserepeket és újat teszünk fel (legyen szó kerámia, vagy betoncserépről) a már meglévő, jó lecekre.
3) Leszedetjük a cserepeket és cserepes lemezeket teszünk fel.
Érdeklődnék, hogy Ti nyugodt szívvel választanátok a cserepes lemez opciót, vagy egy kis felárral, a cserép mellett döntenétek? Melyik az időtállóbb és melyik a nagyobb értéknövelő?
Ha cserép, akkor beton, vagy kerámia?
Köszi! :)
Ha majd megjön az első téli számlád, elfelejted az esztétikát...
Amúgy a múlt héten már kiírtad egyszer. Nemde??
Köszi a válaszokat! Lehet, hogy én tettem fel valami hasonlót, nem kizárt! 🤣 Bár akkor mèg nem volt világos opció a cseréplemez, mint lehetőség.
Összességében, úgy tekintek az egész tetőcserére, mint egy értéknövelő folyamat, mivel, ha egyszer eladásra kerülne a ház, ez lesz az első pont, hogy milyen is a tető. S most, amennyit be tudnék ruházni rá, az 5-8 év múlva minden bizonnyal 20-30%-al többe is fog kerülni, mint most, így a kb. 1.5M Ft összeget rá tudom szánni.
A téli számlát illetően, pontosan mit értesz ezalatt? Azt, hogy a cseréplemeznek rosszabb a hőszigetelése? (A ház 2 szintes, egyedül a tető födémen van szigetelés elhelyezve, magán a tetőn nincs)
A cserepeslemez ne legyen opció ha a szerkezet jó és bírja a cserepet.
Vagy másik cserép, vagy amíg bírja addig a meglevő marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!