Cserepeslemez, kerámia cserép vagy betoncserép? Miért?
A lemez àllítólag hangos is meg alászigeteléssel együtt nem is biztos, hogy olcsóbb. Pedig egyrészt az ára másrészt a súlya és a gyors, könnyű felhelyezése miatt szimpatizáltam ezzel a lehetőséggel.
Jelenleg egyébként az a legolcsóbb hullám lemez van fent.
Na most ehhez,ha nem a cserepeslemezt választjuk, akkor az utóbbi két, elvileg minőségibb megoldásban mindenképp meg kell erősíteni a lécezést vagy gerendàzàst nem tudom nem értek hozzá.
Elvileg a betoncseréphez a legjobban, mivel az a legnehezebben.
90nm-es ház,ha jól számoltam 150nm a tető.
Ti melyiket valasztanàtok és miért? Anyag ár latolgatàsok is jöhetnek. Köszönöm szépen!
Nem igaz hogy a cserepes lemez annyira hangos lenne .
A padláson keresztül nem is lehet hallani .Tető fólia ide ie kell,ahogy beton cserép alá is .
A lécezés is ennek megfelelően történik,már a lécek vastagságában sincs választék .Mivel könnyű az önsulya,ezért s választják régi épületek új fedésére .Ezen aztán nem áll meg a hó,nem, fogja a tetőt nyomni .
Ebből 1 m2 nek súlya is könnyebb ,mit 1 db beton cserép.
Ha nincsenek a tetőn kiugrások,akkor kevés a veszteség .
A tetőfedők akár 3 m2 is feltudnak rakni egyszerre,ezért is gyors ez a munka .
Kb 10 év van nálunk is ilyen.Csak hozzáértő szakemberekkel csináltass ilyet.
Cserepes lemezzel milliós szintű a spórolás egy cserépfedéshez képest.
Magam csináltam teljesen egyedül a cserepeslemez tetőfedésemet, kb. 30 éve.
Ma is ezt választanám.
(Csak ma már hívnék még egy embert segítőnek.)
A "hangos" kifejezést meg -gyaníthatóan- a tetőfedők híresztelik mert túl olcsó (bárki fel tudja csavarozgatni magának, nagyon haladós, és tartós) vagyis pont ezért nem tudnak x milliókat elkérni érte.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem értem, miért olvasom mindenhol, hogy lényegesen olcsóbb. Itt is milliós nagyságrendben. A cserépnek is és a lemeznek is 2.000 Ft körül van négyzetmétere. Most tényleg csak az anyag árakat hasonlítsuk össze.
Egyébként a tető nem olyan régi,kb.10éves.
Leginkább a pára lecsapódàs a lemezzel a szakemberek gondja. Emiatt gyártanak filces kivitelben is már cserepeslemezt. Annak ára viszont már meg is halad mondjuk egy akciós betoncserepet/nm. De mondom sima párazàró fóliával gondolkodva sincs úgy látom számottevő anyagköltség különbség.
Miért olcsóbb a cserepeslemez?
- Mert kevesebb faanyag kell mint pl. egy súlyos betoncserép alá,
- mert már kb. ezer Ft/m2 áron is hozzá lehet jutni,
- mert rendkívül gyorsan lehet felrakni, ezért a felrakás munkadíja is jelentősen olcsóbb.
Nem álltam neki megkeresni a legolcsóbbat.
"Azt hallottam nagyobb jégeső megnyomja"
Lehetséges, hogy nyomot hagy rajta de megvédi a házadat.
Míg ugyanez nem mondható el a hagyományos tetőkről.
De nézzed meg, hogy ugyanaz a "nagyobb jégeső" mit csinált a pala és cseréptetőkkel.
A másik alternatíva a beton cserép lenne, azt azért nem töri meg a jégeső. Viszont már 99%-ra mondom, hogy cserepeslemez lesz. Nagyon sokan dícsérik a neten akik tapasztalatból írnak és kevesebb az, aki nem preferálja. Tetszik,olcsó,gyors. Csak remélem tényleg minden rendben lesz vele és ezt is jól meg tudjuk csinálni.:)
Köszönöm szépen Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!