Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nem engedi a szomszéd felújíta...

Nem engedi a szomszéd felújítani a kerítést? Tudok tenni valamit?

Figyelt kérdés

Tavaly vettünk egy kisvárosban egy nagyon lepukkant házat.

Mikor elkezdtük kipucolni a telket, az utcafrontot,többször jött a szomszéd néni, hogy jaj de jó, hogy megszűnik ez a dzsumbuj a szomszédjában, milyen szép lesz.

A házat felújítottuk, most kezdjük az udvart füvesíteni, járdát, kerítést építeni. Az utcafronti kerítés kész, azt is többször megdicsérte a néni, akivel egyébként azóta jóban lettünk.

Most kezdenénk a kettőnk közti kerítést, ami rozsdás félig kidőlt drótháló, rátákolva lemezek, deszkák, rácsok, drótok. De azt mondta a néni hozzá ne nyúljunk mert az még az ő megboldugolt férje építette, és fejelent ha hozzányúlunk.

Mivel győzhetnénk meg, vagy mit tudunk tenni?

2022. aug. 16. 13:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

#6 vagyok

Akkor se illik a szomszéd telkére futtatni agresszívan terjedő növényeket ha lepontoztok. :DD

2022. aug. 16. 16:48
 12/18 mindentudó99 ***** válasza:
100%
#5 Nem a te jó kerítésedet akarja senki elbontani. Hogy jön ez ide?
2022. aug. 16. 20:05
 13/18 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Valószínű azért nem engedi mert nem látna át. Van egy ismerősöm azt monda hogy az édesapja mindíg mondta neki fiam arra figyelj hogy sose legyen szomszédod. Nincs is neki.
2022. aug. 16. 20:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

földmérővel ki kell méretni a telek határt, főleg azért hogy az új kerítés a ti területeteken legyen.

Én betonelemeset csináltatok, ajánlom nektek is. A régitől 20 cm-re már lehet állítani, nem kell terveztetni mert pont alapos, és gyakorlatilag örökké állni fog. Már lehet venni anyagában színezettet is, csak picivel kerül többe.

Nincs olyan OTÉK vagy HÉSZ előírás ami megtíltaná egy meglévő kerítés mellé még egy építését saját területen.

2022. aug. 16. 21:41
 15/18 A kérdező kommentje:

Értem hogy nem illik növényt futtatni a szomszéd telkére, de gondolom akkor az sem illik hogy veszélyesen átdől a kerítése az én telkemre.

Földmérőt még nem hívtunk, eddig nem merült fel hogy kellene.

Megpróbálkozunk mégegyszer a néninél, illetve a lányánál aki ugyan nem itt lakik. Ha nem, akkor újratervezés és elé építünk egy másik kerítést.

Ahhoz nem kell akkor semmilyen engedély? Tehát abba akkor már nem köthet bele hogy túl közel van az ő kerítéséhez?

2022. aug. 16. 23:27
 16/18 anonim ***** válasza:
49%

Olvass vissza, ketten is kérdezték (#3 és #4) nekik válaszoltam.

De úgy tűnik nem éri meg reagálni ha kérdeznek, mert csak a pirosra pontozás jár cserébe. :D

Egyébként nem írtam sehol hogy szép a kerítés. Azt írtam, hogy lefedtük. Nyilván ezt csak a saját oldalunkon csináltuk meg, ha a szomszéd szerint ronda akkor fedje be ő is a saját felén.

2022. aug. 17. 06:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Èn tuti örülnék ,ha a szomszèdom megakarnà csinàltatni a kerítést,de dajnos ő is egyedülàlló anyuka és én is.Mivel ő a kupisabb ,így nekem kell !
2022. aug. 17. 07:48
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

14+

pont alapos kerítéshez, tehát mikor csak az oszlopokat betonozzák be, nem kell terveztetni és bejelenteni.

Ha sávalapot csináltatsz, mert te tégla kerítést akarsz azt terveztetni kell.

A földmérés azért is kell , mert a szájhagyomány útján terjedő telekhatárok nem biztos, hogy ott vannak ahol gondolják.

Ebből kifolyólag te azt hiszed, hogy a telkedre csinálod a kerítést, a földérő szerint pedig a szomszéd területére került, az neked kellemetlen lehet. pl: meghal a néni és az új tulajdonos kiméreti a telek, ő gonosz, a te kerítésed pedig nem múlt el 10 éves, akkor elbonttathatja veled.

(felénk nagyon sok probléma van a határokkal, most már a többsége megoldódott. Ezek utólagos jogi herce-hurcák lettek. Többnyire az lett a megoldás, hogy 2 utca közötti lakok megegyeztek az utcafrontokon és az oszlopok közé kihúztunk madzagokat, a földmérő pedig ezeket megrajzolta. Az ügyvéd meg a telekrészek jobbra balra vándorlásaik miatt kellett. Az egész egy új ház kötelező kimérésével kezdődött 2000-ben).

2022. aug. 17. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!