Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtés fáskazánnal hogy...

Padlófűtés fáskazánnal hogy megoldható? Maximálisan hány celsius fokos vizet szabad beleengedni és mi az legjobb módja azt szabályozni?

Figyelt kérdés
2022. aug. 15. 19:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Puffertartaly
2022. aug. 15. 20:12
 2/15 anonim ***** válasza:
55%

Ez egy olyan "divatos " fűtési mód,ahol csak komfort meleg érezhető.

A kialakitása is drága,a megdrágult csövek.és egyéb szervények miatt.

Ebbe a rendszerbe kb 38 fokos víz kerühet,amit állandóan keringetni kell.

Nem egy rezsi csökkentő tényező.A fűtési visszatérő rendszerből keveri ki az itt keringetett vízet 1 szerkezet.

2022. aug. 15. 20:13
 3/15 anonim ***** válasza:
53%

https://www.youtube.com/watch?v=X8HStGslaG8

Itt egy egyszerű bekötési példa.

A maximális előremenő hőmérsékletett a padlofütés gyártpja írja elő. Általába max 45 C

A legoptimálisabb általában Hárromjáratú keverő szelepet használni.

2 Minden hova beírod ezt a komfort meleget. Megoszthatnád azt is hogy ez mit jelent????

2022. aug. 15. 20:26
 4/15 A kérdező kommentje:
A tavaly télen lett megcsinálva minden, gázkazánnal fűtöttünk és 50-55 fokos vizet engedtem a padlóba, úgy láttam picivel még jobb is mintha a radiátorokat működtetném. De idénre nagyon drága lett a gáz és beszereznék egy fáskazánt, mert fám van és van saját erdőm is ahonnan tudok majd kitermelni. Ezért érdekelne, mi lenne a legjövedelmezőbb megoldás a kazán+ padló fűtés kombóval, mert nekünk nagyon jó érzés a padló melege, ami nem csak komfort (kettes). Tehát először gondoltam lenne a kazánra valami termosztát és az szabályozná de akkor kell egy puffertartály. Utána nézek ennek is. Köszönöm az eddigi válaszokat.
2022. aug. 15. 20:52
 5/15 A kérdező kommentje:
100m2 és mindenhová csempe van rakva S1 ragasztóval.
2022. aug. 15. 20:53
 6/15 anonim ***** válasza:
48%
Majd ha a hő megviseli a padozatot,nem kell csodálkozni.
2022. aug. 15. 20:56
 7/15 anonim ***** válasza:
5 98 % hogy azt már nem engedélyezi a gyártó és komoly problémákat is okozhat. Akkár egésségügyi problémákat is a túl meleg padlóhőmérséklet miatt.
2022. aug. 15. 21:06
 8/15 anonim ***** válasza:

45˘C nál magasabb hőmérsékletet nem kéne a padló fűtésbe engedni! Aminek főként egészségügyi okai vannak: ízületeknek nem jó, és elősegíti az asztmát is, mivel a padló porát kb olyan magasan lebegteted mint ahol alszol. A másik dolog pedig a járólapjaid elkezdenek felválni, repedni a hőtágulástól.

Vegyes kazán puffer tartállyal a megoldás számodra ,kb 1 milliós tétel, ha minden normálisan meg van csinálva.

2022. aug. 15. 22:48
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Visszavettem 45re.
2022. aug. 16. 06:37
 10/15 anonim ***** válasza:

Nálam még első generációs (30 éves) vegyes-kazános padlófűtés van. Én is nagyon szerettem, mert tényleg komfortos, de a lebegő por állandó problémát jelentett. A szabályozással nem volt gond, ahogyan írták a 45 fok körüli hőmérséklet az ideális.

Most már nem használom, áttértem a klíma fűtésre (gáz nincs), mert már nem él együtt több generáció, így nincs egyenletesen tartva a fűtés. Mi elmegyünk dolgozni, este hazaérünk és mivel így egész nap lehűl a rendszer, a tehetetlensége miatt nagyon lassú a felfűtés, két órát is igénybe vesz, hogy kellemes hőmérséklet legyen, ráadásul az állandó felfűtés miatt sok tüzelőanyag megy el, így nem is gazdaságos.

2022. aug. 16. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!