Néhány éve örököltünk egy házat vidéken, és idén elkezdtük felújítani. Mivel messze van, az építkezést nem tudjuk felügyelni, csak telefonon egyeztetek a kivitelezővel és utóljára pontosan ma 2 hete voltam a helyszínen. Az építkezés rendben megy, elégedett vagyok az eddigi munkával, csak az áramfogyasztást találom szokatlannak. Az utóbbi 2hétben (10munkanap) alatt 779 kwh-t fogyasztottak. Semmi fogyasztó nincs a házban, ezidő alatt kizárólag csak a munkagépek üzemeltek, mint a betonkeverő, fúró, sarokcsiszoló stb. Nem tudom megérteni, hogy 80 munkaóra alatt hogyan lehetett ekkora fogyasztás. Átlagosan ez óránként közel 10kwh! Ez reális lenne?
Az írásodból nem derül ki, hogy mit dolgoztak. Egyébként az rengeteg, átlagban 10kW teljesítményt kéne kivenni a hálózatból (az több, mint 43A). Hány amper van bekötve egyáltalán?
Nem lehet, hogy nem vettél észre egy tizedesvesszőt az órán? (Az enyém például 1 tizedesjegyre kerekítve írja ki az állást.)
2022. aug. 15. 16:17
2/13 anonim válasza:
Egy nagyobb betonkeverő fogyaztása magában lehet 3-5000 W. Egy sarokcsiszoló (mondjuk egy 230-as) is simán 2 kW felett van. Szóval 3-4 nagyobb szerszámgép már kiteszi ezt a fogyasztást. Persze az akkor értendő ha a teljes műszakban folyamatosan mennek, a gyakorlatban megszakított felhasználással, üresjárattal ez inkább egy tucat gépet, és nagyon alaphangon 7-8 melóst jelent. Ha ennél kevesebb van, akkor ott valami más lehet a fogyasztás mögött.
2022. aug. 15. 16:18
3/13 anonim válasza:
"Egy nagyobb betonkeverő fogyaztása magában lehet 3-5000 W."
Persze, de csak ha fűt vele.
Írjál még pár hülyeséget.
Kérdező!
Ha normál hálózat kisautomatái nem is engednek át ennyit.
2022. aug. 15. 17:08
4/13 anonim válasza:
Tíz napra kb 100-130kW lenne a reális, szerintem is elnézhetted az órát 🤔
Esetleg vannak komoly rejtett fogyasztók, kút, szivattyú, hűtő, stb
2022. aug. 15. 17:21
5/13 anonim válasza:
Egy betonkeverőt elvisz 750-1000w motor. Több nem kell, de nekünk a 750w simán viszi
2022. aug. 15. 17:37
6/13 anonim válasza:
Elég bika összeg. Igaz nekem lakás felújítás, 3 napig véstek, utána kisgépek mentek, de ilyen röhejesen alacsony 5-10 kW fogyasztás volt egész hónapra.
2022. aug. 15. 17:56
7/13 anonim válasza:
779 kwh-ból 10 napon át minden nap két targoncát fel lehetne tölteni. Szerintem is elnézted. Vagy ennyi anyagot kellett mozgatni? :D
2022. aug. 15. 18:02
8/13 anonim válasza:
A betonkeverő órákon át szokott forogni, tehát nem csekély a fogyasztása.
Én kerti ágdarálót (komposztáló, szecskázó) órákon át használok egy kb. 700 nm-es kertben a keletkezett nyesedék ledarálására, a készülék 2500 W-os (azaz 2,5 kW óránként).
2022. aug. 15. 19:28
9/13 anonim válasza:
Egy sima beton keverő 700-800 W, egy nagyon komoly 1,5 kW. Ha napi 8 órában megállás nélkül megy, 10 napon keresztül, akkor az 80kW kb (kicsit kevesebb kicsit több a típus függvényében)
2022. aug. 15. 19:32
10/13 anonim válasza:
"A betonkeverő órákon át szokott forogni, tehát nem csekély a fogyasztása."
Ez a beszélgetés arról szól, hogy óránként is nagy volt a fogyasztás...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!