Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Indirekt tároló 2 óránként lehűl?

Indirekt tároló 2 óránként lehűl?

Figyelt kérdés

Van egy Heizel 120l-es indirekt tárolónk. Kombi kazánnal csinálják a meleg vizet. Azt vettük észre, hogy elmegy napi 3-4 m3 gáz. Ez azóta lefeleződött, mert ki lett cserélve a hőérzékelő a tárolóban. Most ott tartunk, hogy elmegy napi 2,5 m3 gáz melegvízre (és főzésre, de az elenyésző, heti 2-3x főzök). 2 óránként fűti a kazán a melegvizet. Nem tudom ez mennyire normális, de ha ezt tudjuk nem cseréljük le, hiszen anyagilag ugyanott vagyunk, mint a villany bojlerral...

Ma kipróbáltuk, hogy nem használunk melegvizet. Este anyóséknál fogunk fürödni is. Eddig délig elment 0,8 m3 gáz, úgy, hogy nem használtam semmi melegvizet, nem főztem. Tehát 24 óra alatt el fog menni 1,6. Ez szerintem marha sok... 6 ezer forint csak az, hogy tárolja a vizet és, ha lehűl visszafűti.

A kazán előző héten lett beállítva, szépen modulál felfele és vissza is. Kb. Fél-1 perc alatt megvan a felfűtés. (Nem mértem, de kb ennyi)

Tapasztalat Heizer tárolóval kapcsolatban?

Már azon gondolkodunk, hogy lecseréljük a tárolót.

Valami tanács esetleg?

#indirekt tároló #Heizer #Ariston kombi kazán #Sok a fogyasztás
2021. aug. 16. 14:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az se mindegy hány fok celsiuson tartod a tárolót.

A tárolónak semmi baja!

Érdekes amit mondasz de ezt a gépészetet át kéne nézni így csak okoskodás lenne bármi tanács.

2021. aug. 16. 16:21
 2/13 A kérdező kommentje:
45 fokon használjuk
2021. aug. 16. 16:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Már a harmadik szaki nézte át, ő állította be úgy, hogy moduláljon normálisan.
2021. aug. 16. 16:33
 4/13 anonim ***** válasza:

Akkor időkapcsolóra van kötve a szivattyú?

Vagy kétóránként lehül a víz?

2021. aug. 16. 17:33
 5/13 anonim ***** válasza:

A vezérlés úgy a legjobb ha akkor kapcsol a szivattyú ha lehül a tároló,de ha a szivattyú bekapcsol kétóránként az időkapcsoló miatt a kazán elindul akkor is mert érzékeli az áramlást.

Nem tudom tényleg hogy van szerelve.

2021. aug. 16. 17:37
 6/13 A kérdező kommentje:

Ariston Genus One 24 kondenzációs kazán, Heizer 120 l-es, egy csőkígyós tárolóval, NTC szenzorral, mely figyeli a víz hőmérsékletét.

A HMV 45 fokra állítva, ha lehűl 39 fokra a kazán felfűti 49 fokig.

49 fokról, NULLA melegvíz használással 1,5 óra alatt hül le átlagban. Így 24 óra alatt 2 m3 gázt eszik a kazán HMV előállításra.

Ha használjuk is a melegvizet, akkor 24 óra alatt 2,3-2,6 m3 gáz fogy el.

2021. aug. 16. 17:52
 7/13 anonim ***** válasza:

Jó akkor itt nincs másik szivattyú mint ahogy korábban írtam.

Nem igazán tudok ebben már segíteni ha ilyen a rendszer karakterisztikája akkor ez van.

Ha a kazán is be van szabályozva akkor semmi ötletem nincs sajnos.

Az hogy két óra alatt lehül az nekem is sok.

2021. aug. 16. 18:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Ami még lehűtheti az a cirkulációs kör ha van.
2021. aug. 17. 03:00
 9/13 A kérdező kommentje:
Nincs cirkukációs kör
2021. aug. 17. 12:50
 10/13 klimaesvillany pont hu ***** válasza:

Nem fogok tudni segíteni sajnos, de azt tudom, hogy (a sok jó példa mellett) számtalan olyan sztorit olvastam, hogy megcsinálnak egy energetikai korszerűsítést, és a végeredmény igazából nem hoz semmit, sőt: esetenként ront a helyzeten (ablakcsere --> penész megjelenése).

Magyarázatot nem tudok, hogy nálad miért van ez, de az biztos, hogy dűhítő lehet. Nálam 120-as villanybojler van négyünkre, 10-12ezer a havi villanyszámla, szerintem 3-4ezernél nem lehet több a villany, amit a bojler megeszik, pedig nincs is "éjszakai" áramunk.

2021. szept. 21. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!