Indirekt tároló 2 óránként lehűl?
Van egy Heizel 120l-es indirekt tárolónk. Kombi kazánnal csinálják a meleg vizet. Azt vettük észre, hogy elmegy napi 3-4 m3 gáz. Ez azóta lefeleződött, mert ki lett cserélve a hőérzékelő a tárolóban. Most ott tartunk, hogy elmegy napi 2,5 m3 gáz melegvízre (és főzésre, de az elenyésző, heti 2-3x főzök). 2 óránként fűti a kazán a melegvizet. Nem tudom ez mennyire normális, de ha ezt tudjuk nem cseréljük le, hiszen anyagilag ugyanott vagyunk, mint a villany bojlerral...
Ma kipróbáltuk, hogy nem használunk melegvizet. Este anyóséknál fogunk fürödni is. Eddig délig elment 0,8 m3 gáz, úgy, hogy nem használtam semmi melegvizet, nem főztem. Tehát 24 óra alatt el fog menni 1,6. Ez szerintem marha sok... 6 ezer forint csak az, hogy tárolja a vizet és, ha lehűl visszafűti.
A kazán előző héten lett beállítva, szépen modulál felfele és vissza is. Kb. Fél-1 perc alatt megvan a felfűtés. (Nem mértem, de kb ennyi)
Tapasztalat Heizer tárolóval kapcsolatban?
Már azon gondolkodunk, hogy lecseréljük a tárolót.
Valami tanács esetleg?
Már megoldódott a probléma.
Kapott egy visszacsapó szelepet az indirekt felé menő ág és ennyi.
Azóta napi 3-4x kapcsol a kazán melegvízre. :)
Szuper. :-)
Akárki is jött rá, hogy elindul visszafelé a keringés, azért hűl ki a víz, gratula!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!