Családi ház kettéválasztása két lakássá?
Homeofficeban dolgozom, így haza tudtunk költözni a párommal a szüleim házába.
(Ez az én nevemen is van félig)
Sajnos hamar kiderült, hogy nehéz velük huzamosabb ideig élni, ezért felmerült az ötlet, hogy felezzük el a házat.
Albérletbe nem szívesen megyünk, hitelt meg nem akarunk felvenni, hogy legyen egy terhelt lakás a nevünkön.
A ház elosztása érdekes.
Ha úgy nézzük, 2 emelet van benne a földszinten kívül.(Összesen 150m²)
A padlástér is szigetelve van, vakolva, festve, parkettázva. Egyedül az ablakok vannak régi fából.(4db 70x70cm ablak)
Furán néz ki, de félemeletek is vannak a házban. A padlástér egyik része is ilyen. Ez nagyjából olyan 10m². Idáig fel van hozva a csatorna(ne kérdezzétek miért), a víz és a villany. A fenti nagyobb részben már csak víz és villany van. Ez 45m² Mindkét részt radiátorokkal fűtöttek, amit egy fatüzelésű és mellette egy gázkazán látott el.
Na most.
Én nem szeretnék hivatalosan levállni a szüleimtől. Megbeszéltük velük. Ők nem tartják olyan jó ötletnek, de nem állják útját az ötletünknek, segítenek.
Az emeletek között egy nagy lépcsőház segítségével lehet közlekedni. Ez a padlástér alsó részében ér véget, ezt lezárnám egy egyszerű gipszkartonfallal, vagy még jobb: egy ablaktalan ajtóval.
A padlás alsó terébe nyilna a bejárati ajtó. Itt lenne egy WC, más nem nagyon, előszoba talán.
A fenti részben két félszobát lehetne kialakítani hálószobának, egy kis fürdőszobát szigórúan zuhanyzóval+kézmosókagylóval és egy konyha-nappalit, amiben egyszerre lenne jelen a mosógép is.
Ami a közműveket illeti: a csatornát kivezetném és megcsinálnám wc-vé, amire almérőt tennék. A főzés árammal menne, indukciós lappal. Az elképzelt fürdőszobában a vízvezetékekre almérők kerülnének.
Az áram kérdése talán egyszerűbb. A házban 3 fázis van, a padlástérbe kizárólag 1 fázis megy fel. Hogy mennyire erős és hogy elbír-e egyszerre egy mosógépet, egy mosogatógépet, egy sütőgépet illetve egy légkondit, azt nem tudom, a válasz valszeg nem.
Nem nagyon értek hozzá, de valami 32AA? Ez nem biztos, majd rákérdezek.
A szobák válaszfalait egyszerű gipszkartonnal választanám el, amibe extra hangszigetelést kérnék.
Hűtés-fűtés.. én klímán gondolkozom, viszont még nem vetettük el a radiátorok megtartásának az ötletét sem. Azokra is lehet almérőt tenni gondolom.
Így olcsón lenne egy "saját" lakásunk. Hivatalosan nem lesz két lakás, tehát a földhivatal továbbra is egy helyrajziszámon tartja számon. A szüleim korrektek, a leolvasott értékekkel el tudunk számolni.
Szerintetek milyen ötlet?
Belevágnátok?
Van itt olyan, aki belevágott ilyenbe vagy ismer olyat, aki ilyet csinált?
Köszi.
540 bruttó a kezdőfizetésem és nem vagyok 25 éves még.
Megtérült az egyetem, nem lesz baj a rezsiszámlákkal.
Az viszont még mindig rejtély számomra, hogy ha elfelezzük névlegesen a házat, miért lenne számottevően nagyobb a rezsink. Ezt többen írták ide le, természetesen indoklás nélkül.
Januárban abszolváltam a szakomat, azóta költöztünk ide.
Nem most pattant ki a fejünkből ez az ötlet.
Mert ostobak szegények.nem tudnak olvasni
Nem kell velük foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!