Milyen fűtést érdemes kiépíteni?
Jelenleg konvektorok vannak, azoktól és a gáztól szabadulnánk.
Van egy kandallónk, központi helyen, minden szoba onnan nyílik. Légtechnikára gondoltunk, hogy a kansallóból csövek vagy kis ventillatorok vagy mik fujnák ki a meleget, amit lehet állítani. De nekem eszembe jutott a klíma is , mint fűtő eszköz, de én nem értek hozzá, csak valahogy szimpatikusabb. Ha a kandallobol jönne a meleg, egyfolytában attól félnék,hogy a füstöt is kifujja.
Milyen fűtésrendszer éri meg most legjobban?
Megúnt strandpapucsot, pillepalackot, szánkót, nagymama régi kardigánja, tyúkól, budi ajtaja stb.
A kazán mindennel elbír.
Én a kályhát/kandallót kombinálnám klímával. Nagy hidegben, illetve hétvégente mehet a kályha, a többi időszakban meg a klíma. Még a nem rezsicsökkentett árammal való klímás fűtés is csak éppen, hogy drágább mint a rezsicsökkentett gázos. A nem rezsicsökkentett gáz meg felejtős.
Ha nincs az épületbe gáz bevezetve, ne is vezesd be, a fejlettebb országokban már a lakossági gázhasználat megszüntetését tervezik.
Szigetelés+klíma.
Olcsó energia nincs, csak szigeteléssel tudsz spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!