Vannak itt olyanok akik lakásfelújítást szeretnének csinálni?
Lakásfelújítást szeretnék a következő év elejétől de mindenfélét hallani az anyagárakkal kapcsolatban és nem tudom mit tegyek.. ti hogy álltok ehhez a dologhoz? Vártok esetleg vagy belevágtok?
Egy 50nm-es házat szetetnék felújítani tetőtől talpig amire a keretem 6-7 millió forint. Vélemények? Elkezdjem?
Én most újítom fel az örökölt házamat, kb. 80 nm alapterület.
Szakembert nem hívok, már csak azért sem, mert a tetővel is beszoptam, aztán bonthattam félig vissza a tróger "szakik" után. Szarufák helyrerakása, beszabása, eresz kialakítás, lécezés, festés, aztán 650 db betoncserép felhordása egyedül. Majd 3 hónap meló majdnem minden nap, jó buli volt, de szép lett. :D
(És ez még csak az egyik fele a tetőnek.)
Most a 12 nm-es kisebbik szobában újravakolás (kb. egyharmadát le kellett vernem), glettelés, festés, kábelezés, padlóburkolás. Aztán jön a másik fele a tetőnek, azt hállisten csak megerősíteni kell, meg lécezni, majd a többi helyiségben álmennyezet, glettelés, festés, kábelezés, burkolás, csövezés.
Egyedül a mérőhely rendberakáshoz hívok majd szerelőt, merthát ahhoz muszáj is.
Most úgy néz ki az általad írt, 6-7 millió alatt megleszek. De mint mondtam, mindent én csinálok, és így iszonyat sok időbe telik, januárban kezdtem neki, talán jövő év ilyenkor már nagyjából kész leszek. Mindez egy kis faluban, ahol nincs gáz, csatorna, meg ilyen úri huncutságok.
Szóval, ha neked is "csak" ennyit kell csinálni és a nagy részét te is el tudod végezni, akkor reális lehet a kereted, de szakemberekkel biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!