Akinél felújítás zajlik, vagy költözés. Hogy
viselitek ezt türelmesen?
Figyelt kérdés
Első költözésem a leendő férjemmel, első közös otthonba. Anyukámmal éltünk idáig, már nagyon mennék tőle külön mert nem férünk már meg anyuval egymással. Lassan is halad a felújítás, de én mindent sajnos azonnal akarnék. Nincs semmi türelmem, a párom idáig nagyon jól viseli de már én észreveszem magamon,hogy mennyire egy idegesítő nő lehetek ebben az időszakban. Teljes átalakítás kell a házra. A párom anyukája hagyott ránk egy lakást, emeletes és kb 20 éve épült. Teljesen újra kellett tervezni. Mindent fel kell újítani, új lépcső, fürdő,konyha,nappali , szobák átalakítása. Más hogy viseli, hogy tudja türelmesen kivárni a költözést?
Elváltunk a felújítás közben, ezzel kiderült, hogy nem illünk össze.
2022. júl. 16. 18:11
2/14 A kérdező kommentje:
Az komoly 😯
2022. júl. 16. 19:00
3/14 anonim válasza:
Mi minden egyes felújítást nagyon rosszul viselünk. Komoly elhatározás kell, hogy ne egymáson vezessük le a stresszt és sajnos ez nem mindig sikerül. Legutóbb két hónapig volt teljes fejetlenség a lakásban és benne is laktunk, nem volt hová menni. Kosz, por, káosz mindenütt. Ha még egy hétig tartott volna, lehet, hogy elválunk. :)
2022. júl. 16. 19:47
4/14 anonim válasza:
Viccen kívül, sokan elválnak ilyenkor...
Én még sosem éltem át felnőttként egy ilyen nagyobb felújítást, de emlékszem, hogy anyámék is mennyire kivoltak idegileg, amikor a szülői házban zajlott hasonló.
2022. júl. 16. 21:44
5/14 anonim válasza:
Mi is kivagyunk idegileg. Ha sokaig tart es teljeskoru jobb addig nem odakoltozni csak a keszbe. En a gyerek altatasan idegeskedek mindig, mert allandoan delben meg 11 kor kovalyognak ide a szerelok, a gyerek meg aludna. Ferjem letojja,intezi az idopontokat es sose mondja hogy reggel jojjenek vagy delutantol estig. En meg szivok itthon az uvolto visito faradt gyerekkel. Amugy en elviselem,nem zavarnak,adok a munkasoknak kavet,mentes sort,mindent is,kitakaritok,orulok mindig az ujitasnak,de ha a gyerek nem alszik,akkor a napnak oda.
2022. júl. 16. 21:57
6/14 anonim válasza:
Nálunk 2x volt nagy, benne laktunk, de nem volt elviselhetetlen. Néha lehangolo volt a csúszás, néha meg idegesítőek a munkások (ha pl. nemtörődömségből kart okoztak), de ki lehett birni. Utána évtizedekig élvezed a hasznát!
2022. júl. 16. 22:27
7/14 anonim válasza:
Nekem az idegrendszerem, sőt, lassan az egészségem kezd rámenni a mostani felújításra. Leginkább a szakemberekkel van gond: egy-két kivétellel megbízhatatlanok, ígérgetnek, telefont nem veszik fel, nem a megbeszélt időpontban vagy egyáltalán nem jönnek vagy kóklerek. Volt, olyan, aki után nekem kellett még dolgozni, persze egy csomó pénz kifizetése után! És ezek többsége rokonok/szomszédok által ajánlott, megbízhatónak mondott ember! Volt egy ismerősünk, aki segíteni akart, látva, hogy szenvedünk, de több kárt okozott, mint hasznot és persze az ő hibáit is ki kellett javítani! Hogy mikor fogunk végezni, nem tudom, de én már kezdek belefáradni!
2022. júl. 17. 14:33
8/14 anonim válasza:
7-es vagyok
Költözésünk is volt már hasonló. Nem a pénzzel volt gond, azt megkaptuk rendesen, de rengeteg olyan probléma jött közbe, ami miatt iszonyatosan elhúzódott az egész. Egy osztatlan közös tulajdonú ház egyik lakását adtuk el, ami önmagában sem egyszerű, de a vevő a kiskorú lányának vette a lakást, és a hivatalok elég sok mindenbe belekötöttek, ami még tovább bonyolította a dolgot (még szerződést is kellett módosítani). Plusz a szomszédok is ott próbáltak keresztbe tenni, ahol tudtak, nehogy megvalósuljon az adásvétel (osztatlan közös tulajdon esetén sajnos könnyen megtehetik). Itt annyiban érzem saját magunkat is hibásnak, hogy nem voltunk elég körültekintőek a lakás megvásárlásakor. Mindesetre iszonyatosan idegörlő volt, nagyon megkönnyebültünk, mikor a végére értünk a dolognak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!