Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Legletteltem a falat, de a...

Legletteltem a falat, de a festék nem takar?

Figyelt kérdés
Azelőtt a kisebb hibákra, pl tipli helyén csak egy sima 2 kilós glettet vettem, most meg extra fehér glettelő gipszet. És csak vékonyan, ami a hibát elfedte. Hagytam 1 napot száradni és másnap rámentem a színnel. Ahogy száradt, nagyon látni a glett miatti hibákat. Mi lehet a gond hogy a glettelés átüt a festéken? Most azon gondolkodtam hogy még egyszer átfestem, de szerintem az már nem fogja takarni.
2022. júl. 11. 21:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Takarnia kell. Rossz a festék.
2022. júl. 11. 21:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Twist color festék, előzőleg is ilyennel festettem és akkor már az első réteg fedett, most meg kiüt.
2022. júl. 11. 21:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bizony a glettelési hibák a festésen túl jobban látszódnak. Ezért kellene jól lecsiszolni és javítani.

Ezen kívül mélyalapozni festés előtt.

Amúgy festékből is jó minőség kell. Mi poli farbe platinum -ot használunk.

2022. júl. 11. 21:37
 4/7 A kérdező kommentje:
De nincs szó glettelési hibáról, csak oda tettem és annyit ami szükséges. Úgy húztam le hogy csiszolni se kellett, teljesen sima. Csak foltozni kellett a lyukakat. Egy napot száradt és úgy ütött ki hogy szinte fehér azokon a részeken. De egy silány minőségű 500 ftos glettel meg fedett tavaly rendesen.
2022. júl. 11. 21:59
 5/7 anonim ***** válasza:

akkor viszont tényleg a mélyalapozó hiánya a gond.

Az megoldja, hogy a felület egységes legyen.

2022. júl. 11. 22:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Alapozóval is kentem festés előtt, de szerintem amiatt ütött át.
2022. júl. 11. 22:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Azóta átmentem a falon még egyszer és szépen fed, nem üt át a glett. Hagytam száradni az első réteg festéket és 3 nappal később újra festettem, durván 25 nm területen a 10 liter festékből maradt kb 4 liter.
2022. júl. 18. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!