Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gipszkartonra vinyl burkolat?

Gipszkartonra vinyl burkolat?

Figyelt kérdés

Adott egy festett falú vizesblokk csempe nélkül. Arra gondoltam, hogy a falra rögzítek tipli+csavar segítségével 1-1 tábla nedvességtűrő gipszkartont, majd erre ragasztom az öntapadós vinyl lapokat.

Jól nézne ki, teljesen egyenes is lenne, csak kérdés, hogy mennyire "illik" ilyet csinálni?

2022. júl. 8. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
És a víz illedelmesen kint marad?
2022. júl. 8. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:
A sarkoknál, és a fürdőkáddal való találkozásnál tömítve lenne pl. Gumiám pasztával.
2022. júl. 8. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Báttya, van kb. 30 fajta gipszkarton. Pl. s sima zöld az sz@rt sem ér erre a célra. Knauf Aquapanel és vízálló cementkötésű építőlap társai amik jók ilyen célra. De szerintem, jobban jársz ha XPS építőlemezt ragasztasz fel és ráburkolsz csempével mert nagy eséllyel az elgondolásod nem lesz tartós + penészedni fog ha épp ott van a harmatpont.
2022. júl. 8. 17:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Az XPS jó ötlet! Azt tudom esetleg dübellel rögzíteni, mondjuk a ragasztáson kívül a biztonság kedvéért?
2022. júl. 8. 18:53
 5/5 anonim ***** válasza:
73%
Nem sima XPS lap, hanem XPS építőlemez! A hozzávaló dübelel lehet rögzíteni. Vastagsága pedig attól függ mennyire hideg a falad ill. mennyire egyenes. Miért pontoztak le a gyakoris géniuszok? xD
2022. júl. 8. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!