Kinek kellene kijavítani és hogyan?
Beépítésre került az új ajtóm és mellette nagyon csúnya nagy rés maradt a falon. Azt mondta az ajtóbeépítő, hogy azt majd a festő szépen megcsinálja.
Hívtam a festőt, és ő azt mondta, hogy ő ezt nem csinálja meg, ez a rés olyan mély, hogy oda gipszet nem tehet, márpedig ő azzal dolgozik. Ezt azt ajtóbeépítőnek kell eltüntetni egy utólagos szegőléccel. Ezt elmondtam az ajtósnak, ő pedig csak állítja, hogy máshol is keletkezik ekkora rés, és még mindenhol szépen megcsinálták után a festők.
Ők persze egymással nem kommunikálnak. Úgyhogy én itt állok a gyönyörű új ajtómmal és nézem a ronda falat.
Hogyan lehetne ezt szépen megcsinálni, milyen módszerrel? És melyik/milyen szakember szokta?
Csatolom a fotókat.
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok szakember, csak egy olyan valaki, ahol megtörtént az ajtócsere és leírom mit tapasztaltam.
Nálunk aki a beépítést végezte, a résekbe purhabot nyomott, amit aztán a teljes száradás után a festő kiegyenlített, eltüntetett. Nyom nélkül.
Köszönöm.
De ha a festő el tudta tüntetni a purhab után nyom nélkül, akkor miért kellett rá szegőléc?
Jogos a kérdésed.
Ha semmi nyoma nem marad, akkor nem kell. Nálunk azért kellett, mert úgy adta ki a hely, hogy a másik - javításra nem szoruló oldalon és az ajtó tetején is volt, így evidens volt, hogy a javított oldalra is kerül. Annak dacára, hogy alatta a rés ki volt javítva.
De a szegőlécet, mire megrendeli nekem az ajtós cég, akkor arra megint várhatok két hónapot. :(
Mivelhogy én egyáltalán nem értek hozzá, engem mindkettő meggyőz a saját igazáról.
Mikor melyiket hallgatom, azzal tudok egyetérteni.
Ezért kérdezem itt.
És várom a tapasztalatokat, hozzáértő véleményeket, javaslatokat.
(Mivelhogy egy hozzá nem értő, egyedülálló nő vagyok.)
Alapvetően is kisebb az ajtó, mint a régi volt. Nekem azt mondta az ajtós cég, hogy a lengyel szabvány egyszerűen kisebb, mint a magyar.
Viszont az ajtó keretet 2cm-mel kisebbet rendelt az ajtós cég, mint amit én kértem. Ez egy külön téma, hogy hogy történhetett így (ebbe most ne menjünk bele), de nem akartam két hónapot várni az új ajtótokra, mert a beépítő azt mondta nekem, hogy így is be tudja építeni.
Én meg elhittem, hogy jó lesz.
Most már ez az állapot van, ezt segítsetek, kérlek megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!