Régi parapetes konvektort társasházi lakásban biztos, hogy ki tudok cserélni újabb parapetesre, vagy ez társasházfüggő?
ha kívülről mem látszik a csere, legfeljebb a szellőző nem kerek, hanem szögletes, de ugyanott van, akkor észre sem fogja venni senki.
Persze ehhez némi konspiráció is kell.
Gázkonvektort szeretnél szerelni és itt kérdezel ?
Áldom a napot amikor elkültöztem a társasházból.
Megoldható, de inkább klímával fűts, ne konvektorral.
Lényegesen olcsóbb lesz.
#6: A szitu az, hogy nem fogjuk túllépni a rezsicsökkentett határt a gázból, ez nyilván nem baj addig, míg azt nem mondja a főfőispán úrunk, hogy mostantól az egész piaci.
A nappaliban, hálóban külön áramkörön megy rézvezeték 1,5 mm2-es, jó pár éve lecserélt. Ide milyen klíma a javasolt? Hálóba nem biztos hogy tennénk fűtést ott van egy régi Lampart lecserélendő gázkonvektor.
Van általad javasolt CSENDES! hűtő-fűtő klíma, ami gazdaságos lehet és Ariston villanybojlerünk van, ami alapból sokat fogyaszt?
Konkrét típust nem tudok, a legolcsóbbnál picit drágább klímák elég csendesen üzemelnek. Nekem Polar van, ha nem maximumon járatom, hanem "alapjáraton", azaz a beállított hőmérsékletet tartja, (25 °C nyáron, 20-22 °C télen) akkor lehet mellette aludni.
Az 1,5-ös rézvezeték teljesen jó a klímának, a mai gépek nem vesznek fel nagy áramot még indításkor sem, én a nappaliba 3,5 kW-osat, a hálóba 2,5 kW klímát tennék. Fontos, hogy a 3,5 kW-os klíma nem 3,5 kW villamos teljesítményű, hanem max. 1-1,5 kW, de leszabályozott üzemben inkább 250-300 W. (Beállított hőmérséklet szinten tartása.)
Bojler: Mindegy a típus, a fogyasztás a melegvízhasználattól függ. (Hőmérséklet, mennyiség.) Ha túl is léped villannyal a határt, még mindig jobban jársz, mintha gázzal lépnéd túl.
Köszönöm a konstruktív tanácsokat! Klímán gondolkodtunk, nagyjából úgy is tudtam, ahogy írtad. A nappali 20-25 m2 szerinted elég lenne oda az 2,5 kW-os.
Ezeket lehet valamilyen módon olcsósítani? H tarifával, éjszakai árammal stb.?
Mekkora az esély arra, hogy a gáz és a villany fűtés egyszerre lehetetlenüljön el akár az ára miatt? Ehhez globális csőd, háború kell szerinted?
Ha jó a szigetelés, akkor elég lehet akár a 2.5 kW is. De kérdezd meg a klímást, mert árban nem mindig nagy a különbség, viszont ha alul van méretezve a klíma, akkor kifűtheti ugyan, még a hatásfokkal se lesz nagy gond, de hangosabban fog üzemelni.
A H tarifa jó megoldás, a jelenlegi felállásban korlátlan 36 Ft/kWh.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!