Nagyon gáz a 210-220 cm belmagasság?
Én 155 cm vagyok, jelenleg 205 cm belmagasságú tetőtérben élek.
A lakásunk sajnos csak 210-220 cm magas lesz. Nekünk nem gond, de nem ciki mások előtt? Ők nincsenek hozzászokva..
Parasztházakban sem volt ennél magasabb a belmagasság. Egy 155 cm magas embernek ez egyáltalán nem zavaró, de még egy 170cm magas embernek is van a feje fölött 40cm...
Nálunk is ilyen a tetőtér! Sosem zavart és a hétvégi házat most újítom föl, ott is 220 a belmagasság, egyáltalán nem zavaró, biztos zavaró egy közel két méteres embernek, de én 170 vagyok!
Régi parasztházban nőttem föl, azok a rokonok, akik közel 2m magasak, nekik ez fura volt, de ki a f.... érdekelnek, azt sem értem titeket miért érdekel ez, Ti fogtok benne élni!
Mondta nekem is a szomszédom, (a hétvégi háznál), hogy még akarsz álmennyezetet is, akkor az már csak 2.20 lesz, az már nyom (összenyom). (Hallotta, továbbmondja, terjed a hülyeség.)
Kérdem ezt épp Te mondod, Te is csak 170 vagy, mit akarsz a fejed fölé még 1 métert, minek, cilindernek? Ma megszokott a 2.5-2.7m-es belmagasság, de nem is olyan rég a többség még parasztházakban élt, ahol 2.20-nál nem volt több a belmagasság.
Meglevő házat újítunk fel, a mennyezet emelése nagyon drága lett volna (új gerendák, tetőszerkezet, új betonkoszorú, stb).
Számomra nem nyomasztó most sem, világos, tágas tér a mostani és a leendő lakás is. Csak nem tudom a vendégek mit szólnak majd. Sajnos hajlamos vagyok mások véleményével foglalkozni
Ott fenn nem értik, hogy itt lenn az, hogy "magas", az máshol kezdődik! Akit nyomaszt a 2.10-es belmagasság, az magas ember! 155 cm magas embert nem nyomaszt a 2.10-es belmagasság!
Magas emberek is beférnek a 2.10-es ajtókon, szóval nyilván bent is elfog férni a fejük, az is nyilvánvaló, hogy nem álló vendégeid lesznek, hanem ülni fognak. :D Nem kell vele foglalkozni. Hogy érdekel mások véleménye az nem egy rossz tulajdonság, de hogy tök idegeneké (a miénk)... az már baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!