Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Letisztult-elegáns, vagy...

Letisztult-elegáns, vagy inkább merészebb, színesebb fürdőszoba?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok dönteni. Terveztettem 2 fürdőszobát, az egyik gyönyörű, letisztult, elegáns, fehér színű csempés, míg a másik egy bevállalós, színes, mintás elemeket is tartalmaz.

Mindkettő stílust magaménak érzem..

2022. jún. 19. 19:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés, mennyi idö múlva akarod felújítani.

Ugyanis a bevállalós az a téma, ami elég hamar túl harsány, megunt lesz, ha 4-5 évenként átvariálod, a szines elemeket kicseréled másmilyenekre, akkor ez az izgalmasabb megoldás.

Ha hosszabb távra tervezed, akkor az elegánsabb megoldást választanám, és a berendezéssel - amiket egyszerübb lecserélni - vinnék be szineket, ha a fehér túl üres egy idö múlva.

Vagy keresel egy olyan megoldást, ami a kettö elönyeit egyesíti.

2022. jún. 19. 20:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Döntsd el, hogy milyen szerepet játszik életedben a fürdőszoba: racionálisan a tisztálkodásra szolgálót vagy valamilyen happening színhelye.
2022. jún. 19. 20:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem a finom, elegáns dolgok tetszenek. Még falfestésben is irritálnak a harsány színek, fürdőben nekem különösen elképzelhetetlen lenne, de nem én fogok ott lakni.

Abban teljes mértékben egyetértek az 1-el, hogy az erős színeket nagyon hamar meg lehet unni.

2022. jún. 19. 22:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is a fehéret választanám. Aztán ha színekre vágysz, még mindig tehetsz bele egy tarkább fürdőszobaszőnyeget, vagy bármiféle kiegészítőt, amihez nem kell szétverni az egészet, ha megunod a színét.
2022. jún. 20. 00:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a letisztultat választottam, fa járólap kő hatású csempékkel. A másik verzió pedig a márvány mintás lett volna.

Nálam a csempék esetében a színazonos strukturált változata adja a mintát, azaz 1 fal ezekkel van burkolva.

Még raklapon vannak a burkolatok, de hamarosan helyükre kerülnek. :)

Még annyi extra van, hogy mivel minden burkolatom élcsiszolt gres lap, így nekem nem élvédők lesznek hanem 45°C os letöréssel illeszkednek majd egymáshoz a sarkokban.

u.i: azért is vetettem el a márvány mintásat, mert 20 éve is olyant raktam a fürdőszobába, és már el is felejtettem milyen a burkolat :))) És a durva, hogy ez annyire megszokottá vált számomra, hogy, ha az egyik haverom nem hívja fel rá a figyelmemet simán leburkoltatom kb ugyan olyanra a fürdőt. Annyi eltéréssel hogy 20x30 helyett 30x90es lapokkal.

Persze egy női szem valószínűleg nem követne el ilyen hibát :)))

2022. jún. 20. 11:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Mekkora alapterületű fürdőszobáról beszélünk?
2022. jún. 20. 15:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon pici fürdőszoba. Ezért nem is rakatnék nagy felületre színt (főleg, hogy sötétebb kékben gondolkodom), max 1 oldalra.

Úgy emlékszem 4 nm.

2022. jún. 20. 21:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Ilye pici fürdöszoba esetén mindenképpen a fehér mellett maradnék, mert az nagyítja a teret, ellentétben a sötétebb szinekkel, amik összenyomják. Meg hosszabb távon igen nyomasztó és unalmas lenne.
2022. jún. 21. 14:32
 9/10 A kérdező kommentje:
És ha a konyha is fehér, nem lesz túl unalmas a lakás? Imádom a fehéret, a minimalista stílust, de nem akarok nagyon unalmas lakást.
2022. jún. 21. 16:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

NEM, nem unalmas! A fehér, mint alapszín nagyon jó ötlet, bármilyen dekorációt tehetsz bármelyik helyiségbe, amivel szinessé teheted, viszont ha meguntad, aránylag egyszerüen lehet változtatni.A

A fürdöbe tehetsz élénkebb (de ebben az esetben feltétlen inkább világosabb tónusú) színü polcot, kis szekrényt, tükröt, függönyt, fürdöszobaszönyeget, amivel megadod az aktuális színvilágot - én lehet, hogy zöld vagy kék irányban próbálkoznék.

Ugyanez érvényes a konyhára is (nem tudom, mekkora, de az az is ilyen kicsi, akkor végképp!), ott inkább piros, narancs, sárga tónusú dekót keresnék. Ott a szekrény felületét lehet variálni, a pulton lévö egy-két tárgyat, eszközt, egy szines függöny, terítö sokat számít.

Ha megunod pár év alatt, akkor nem nagy munka és nem nagy kiadás változtatni akár a szineken, akár a stílusán, és újnak tünik az egész.

Nálam az egész lakásban minden fal hófehér, ennek ellenére mindegyik helyiségnek más a színhatása a bútorok, meg egyéb tárgyak miatt, soha nem akarnék szines falakat, mert azzal az adott szoba nagyon be van korlátozva, nem tehetsz bele bármilyen dekót.

2022. jún. 21. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!