Letisztult-elegáns, vagy inkább merészebb, színesebb fürdőszoba?
Egyszerűen nem tudok dönteni. Terveztettem 2 fürdőszobát, az egyik gyönyörű, letisztult, elegáns, fehér színű csempés, míg a másik egy bevállalós, színes, mintás elemeket is tartalmaz.
Mindkettő stílust magaménak érzem..
A kérdés, mennyi idö múlva akarod felújítani.
Ugyanis a bevállalós az a téma, ami elég hamar túl harsány, megunt lesz, ha 4-5 évenként átvariálod, a szines elemeket kicseréled másmilyenekre, akkor ez az izgalmasabb megoldás.
Ha hosszabb távra tervezed, akkor az elegánsabb megoldást választanám, és a berendezéssel - amiket egyszerübb lecserélni - vinnék be szineket, ha a fehér túl üres egy idö múlva.
Vagy keresel egy olyan megoldást, ami a kettö elönyeit egyesíti.
Nekem a finom, elegáns dolgok tetszenek. Még falfestésben is irritálnak a harsány színek, fürdőben nekem különösen elképzelhetetlen lenne, de nem én fogok ott lakni.
Abban teljes mértékben egyetértek az 1-el, hogy az erős színeket nagyon hamar meg lehet unni.
Én a letisztultat választottam, fa járólap kő hatású csempékkel. A másik verzió pedig a márvány mintás lett volna.
Nálam a csempék esetében a színazonos strukturált változata adja a mintát, azaz 1 fal ezekkel van burkolva.
Még raklapon vannak a burkolatok, de hamarosan helyükre kerülnek. :)
Még annyi extra van, hogy mivel minden burkolatom élcsiszolt gres lap, így nekem nem élvédők lesznek hanem 45°C os letöréssel illeszkednek majd egymáshoz a sarkokban.
u.i: azért is vetettem el a márvány mintásat, mert 20 éve is olyant raktam a fürdőszobába, és már el is felejtettem milyen a burkolat :))) És a durva, hogy ez annyire megszokottá vált számomra, hogy, ha az egyik haverom nem hívja fel rá a figyelmemet simán leburkoltatom kb ugyan olyanra a fürdőt. Annyi eltéréssel hogy 20x30 helyett 30x90es lapokkal.
Persze egy női szem valószínűleg nem követne el ilyen hibát :)))
Nagyon pici fürdőszoba. Ezért nem is rakatnék nagy felületre színt (főleg, hogy sötétebb kékben gondolkodom), max 1 oldalra.
Úgy emlékszem 4 nm.
NEM, nem unalmas! A fehér, mint alapszín nagyon jó ötlet, bármilyen dekorációt tehetsz bármelyik helyiségbe, amivel szinessé teheted, viszont ha meguntad, aránylag egyszerüen lehet változtatni.A
A fürdöbe tehetsz élénkebb (de ebben az esetben feltétlen inkább világosabb tónusú) színü polcot, kis szekrényt, tükröt, függönyt, fürdöszobaszönyeget, amivel megadod az aktuális színvilágot - én lehet, hogy zöld vagy kék irányban próbálkoznék.
Ugyanez érvényes a konyhára is (nem tudom, mekkora, de az az is ilyen kicsi, akkor végképp!), ott inkább piros, narancs, sárga tónusú dekót keresnék. Ott a szekrény felületét lehet variálni, a pulton lévö egy-két tárgyat, eszközt, egy szines függöny, terítö sokat számít.
Ha megunod pár év alatt, akkor nem nagy munka és nem nagy kiadás változtatni akár a szineken, akár a stílusán, és újnak tünik az egész.
Nálam az egész lakásban minden fal hófehér, ennek ellenére mindegyik helyiségnek más a színhatása a bútorok, meg egyéb tárgyak miatt, soha nem akarnék szines falakat, mert azzal az adott szoba nagyon be van korlátozva, nem tehetsz bele bármilyen dekót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!