Nem adott számlát a szerelő, holott az árajánlatban beleírta az áfát?
Elvégeztettem egy bizonyos munkát egy brigáddal, akik úgy adták a számlát hogy +áfa 27%, ami oké.
Elvégezték a munkát, még vissza kell hívjam őket a javításra.. jeleztem neki a munka végén, hogy számlát kérnék majd- vagy ha nem ad, akkor az áfát felezzük meg- , mondta, hogy pesze megírja majd és küldi elektronikusan. Még csak pár nap telt el, de nem jött meg.
Addig nem firtatom, amíg el nem végzi a javítást. Utána jelzem felé írásban is.
Viszont, ha nem végzi el a javítást, szerintetek bejelentsem a nav-nál? Szerződést aláírva visszaküldtem neki a munka megrendelésére, utalásról bizonylat megvan, szóval tudom bizonyítani.
Nem tudom mekkora összegről van szó,de én vissza adnám az áfát,aztán kalap.
Dolgoztass akivel akarsz.
180k áfa.
Bocs, de hogy gondolod, hogy ráírod valamire hogy +áfa a végösszegbe, aztán nem adsz róla számlát?
Ha úgy szólt volna, hogy végösszeg +áfa, tehát sejteti hogy nem ad számlát, de így olcsóbb is a munka, akkor oké.
Elakarom majd adni a lakást 2 éven belül, úgyhogy viselnem kell ezt a terhet :)
Tudjátok, nekem nincs gondom a sumákkal, amíg én is jól járok vele. De hogy van az, hogy kifizetem a bruttó összeget és semmiről nem ad számlát?
"téged nem akart terhelni a számlával, amit úgyis kidobtál volna, hiszen semmit nem tudsz belőle visszaigényelni."
A rövidtávú eladáson kívül szükség lehet még akkor is a számlára, ha bérleménybe adja...
Meg fogod kapni a számlát csak lehet elfelejtette elküldeni.
"...utalásról bizonylat megvan..." --> ha nem akarsz számlát, hogy olcsóbb legyen akkor kp-ban kellett volna fizetned. 10-20000 ft-ért nem fog kockáztatni a nav miatt, és az utalás bizonyítja a munkavégzést.
2x is említettem már neki... nem 20ezer forint, hanem 180k.
Előleget szerinted odaad bárki kézbe? Fele előleg utalva, fele kézbe.
Nem vagyok számlab.zi, de ha felszámolják az áfát, akkor kérem a számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!