Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nem adott számlát a szerelő,...

Nem adott számlát a szerelő, holott az árajánlatban beleírta az áfát?

Figyelt kérdés

Elvégeztettem egy bizonyos munkát egy brigáddal, akik úgy adták a számlát hogy +áfa 27%, ami oké.

Elvégezték a munkát, még vissza kell hívjam őket a javításra.. jeleztem neki a munka végén, hogy számlát kérnék majd- vagy ha nem ad, akkor az áfát felezzük meg- , mondta, hogy pesze megírja majd és küldi elektronikusan. Még csak pár nap telt el, de nem jött meg.

Addig nem firtatom, amíg el nem végzi a javítást. Utána jelzem felé írásban is.

Viszont, ha nem végzi el a javítást, szerintetek bejelentsem a nav-nál? Szerződést aláírva visszaküldtem neki a munka megrendelésére, utalásról bizonylat megvan, szóval tudom bizonyítani.

2022. jún. 16. 16:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%

Nem tudom mekkora összegről van szó,de én vissza adnám az áfát,aztán kalap.

Dolgoztass akivel akarsz.

2022. jún. 16. 16:26
 2/12 A kérdező kommentje:

180k áfa.

Bocs, de hogy gondolod, hogy ráírod valamire hogy +áfa a végösszegbe, aztán nem adsz róla számlát?

Ha úgy szólt volna, hogy végösszeg +áfa, tehát sejteti hogy nem ad számlát, de így olcsóbb is a munka, akkor oké.

2022. jún. 16. 16:30
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy érdemes lenne keresni őket, nálunk az egyik kolléga rendszeresen elrontja az e-mail címeket és csak akkor derül ki amikor hív az ügyfél, hogy nem kapta meg, mi a cégen belül pedig csak annyit látunk, hogy már rég kilett küldve
2022. jún. 16. 16:42
 4/12 anonim ***** válasza:
Bizonyára becsületesen adózó szerelő, aki nem kerüli meg az ÁFA fizetési kötelezettségét, csak téged nem akart terhelni a számlával, amit úgyis kidobtál volna, hiszen semmit nem tudsz belőle visszaigényelni.
2022. jún. 17. 19:45
 5/12 A kérdező kommentje:

Elakarom majd adni a lakást 2 éven belül, úgyhogy viselnem kell ezt a terhet :)

Tudjátok, nekem nincs gondom a sumákkal, amíg én is jól járok vele. De hogy van az, hogy kifizetem a bruttó összeget és semmiről nem ad számlát?

2022. jún. 18. 07:08
 6/12 anonim ***** válasza:

"téged nem akart terhelni a számlával, amit úgyis kidobtál volna, hiszen semmit nem tudsz belőle visszaigényelni."

A rövidtávú eladáson kívül szükség lehet még akkor is a számlára, ha bérleménybe adja...

2022. jún. 26. 10:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Meg fogod kapni a számlát csak lehet elfelejtette elküldeni.

"...utalásról bizonylat megvan..." --> ha nem akarsz számlát, hogy olcsóbb legyen akkor kp-ban kellett volna fizetned. 10-20000 ft-ért nem fog kockáztatni a nav miatt, és az utalás bizonyítja a munkavégzést.

2022. jún. 26. 16:44
 8/12 A kérdező kommentje:

2x is említettem már neki... nem 20ezer forint, hanem 180k.

Előleget szerinted odaad bárki kézbe? Fele előleg utalva, fele kézbe.

Nem vagyok számlab.zi, de ha felszámolják az áfát, akkor kérem a számlát.

2022. jún. 26. 17:01
 9/12 A kérdező kommentje:
vagyis fele összeg előlegként utalva, fennmaradó fél meg kézbe.
2022. jún. 26. 17:02
 10/12 anonim ***** válasza:
A tejes összegnek mennyi 13,5%-a? Mert ennyi a fél áfa.
2022. jún. 27. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!