Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Bűzelzàró lejàrólapozàsa? Hogyan?

Bűzelzàró lejàrólapozàsa? Hogyan?

Figyelt kérdés

A fürdőszobàmat akarom jàrólapozni, és itt van egy bűzelzáró. Nos, nekem az nem kell, mert irtó büdös van tőle az egész házban, le akarom járólapozni. Előző hàzamban is le volt, csak azt két idióta csinálta, akiket kihívtam(jól elcseszték az egész munkát).

Az aljzatkiegyenlítőt is le kéne öntenem, de nyilván nem kéne, hogy az a bűzelzàróba menjen. Valamivel le kellene fedni, és úgy aljzatkiegyenlíteni, meg burkolni. Mivel fedjem le?

Beszólàsok nem érdekelnek!

2022. jún. 12. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehet tole budos, hiszen pont az lenne a szerepe hogy elzarja a szagokat. Nekem lakasomba volt es kivettem csak csovet raktam a helyere, nem jon vissza buz, ami lehet csak veletlennek koszonheto. Ha kivenned akkor vagy visszajonne buz neked vagy nem, erdemes lenne kiprobalni ugy egy hetig?

Ami haszna van meg, hogyha dugulas van valahol, azon keresztul is lehet csogorenyezni. De egyebkent en nem fednem le, hanem lehet nem vizszintesen van berakba es ezert nem zarja a buzt?

2022. jún. 12. 10:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem bűzelzáróra gondol, hanem szuezre és azért büdös mert ki kellene tisztítani, a pangó víz büdös benne egy idő után, ha nincs elég sűrűn cserélődve benne, igazából rendszeresen kellene tisztítani és akkor nem büdös. Tény, hogy ez nyűg és gusztustalan meló! Ha kiveszi se jön vissza bűz sehol, mert hol jönne vissza, az összes lefolyónál viszont valóban bűzelzárás van, a szifon dolga a bűzelzárás, ami van minden mosogatónál, mosdónál, zuhanyzónál, kádnál.

Kilehet iktatni, a szuez arra jó, hogy könnyebben tisztíthatóak az elfolyócsövek, ha dugulás van ill. nyilván ha elárasztja a fürdőszobát akár pl. egy mosógép, akkor ott eltud folyni ez a víz. Tök jó volna, (ha kiveszed) ha kint, miután kilép az épületből a cső (ha valóban házról van szó, nem lakás) ott csinálni egy tisztító lehetőséget, értsd betenni egy T idomot. Ha lakásról van szó, akkor ugyan nem vagyok vízszerelő, de szerintem nem ildomos a szuezt eltávolítani! Akkor gond ez igazán, ha egy csőben sok a törés (kanyar) és pláne volt olyan paraszt, hogy 90 fokot tett be, nem 2x45 fokot. 90 foknál talán kettőbe lehet eldugni a görényt 40-es/50-es csőnél, no akkor hasznos a szuez.

Kérdező, ha azt szeretnéd, hogy ez normálisan meglegyen csinálva, s ha jól értem célod az, akkor hívsz egy vízszerelőt, megkérdezed erről, hogy egyáltalán mit javasol. Feltöri a betont, kivési a szuezt, és berak a helyére egy elágazót, hogy milyet azt látatlanba nem tudom megmondani, de nem is érdekes a Te szempontodból. Egy a lényeg, hogy ki kell vésni, ha csak ledugózzák az nem jó, mert a szuezben felgyűlhet hordalék/kosz/szappan/haj és eldugul és akkor fellehet vésni a járólapot. Jár némi rombolással, de 2 zsák esztrichnél több biztos nem kell, hogy visszabetonozd és utána lehet önteni az önterülőt, szóval a költség ebben a szerelés lesz, nem a helyreállítás. Úgyhogy az jó, ha önterülőzve lesz, most lehet rombolni, még előtte.

2022. jún. 12. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy valami még lehetséges (amit elfelejtettem), hogy a szuez 1 ágú! Olyan is előfordul, hogy 1 ágút tesznek be, pusztán azért, hogy elárasztás ne tudjon történni. Az büdös, ha nem töltesz bele vizet, mert a víz zárja el a bűzt. Ezt pláne kilehet iktatni, sőt ezt le is lehet dugózni, vésni sem kell.
2022. jún. 12. 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez egy vízelárasztás elleni védelem.Soha sem szüntetném meg,de 1 kis karban tatást igényel.Időnként csak tiszta vizet kell bele önteni.
2022. jún. 12. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!