Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hajópadló olajozása kopásállóság?

Hajópadló olajozása kopásállóság?

Figyelt kérdés

Kb 12m2 hajópadlót kezeltem le 2.5l viaszos olajjal. Itta azért rendesen úgy láttam. Az eredmény szép lett tényleg szép, viszont úgy érezzük, hogy marhára nem ellenálló semmivel szemben sem.

Párom pórszívózott és az felkarcolgatja, csíkozza.

Már azt mondja, hogy kenjem le lakkal az egészet inkább. (nem akartuk, hogy csússzon)

ezt használtam, majdnem az egész elfogyott rá.

[link]

A leírásával ellentétben nem vékonyan kenegettem, hanem ahogy a legtöbb helyen látom, kiöntötttem rá ás elhúztam, igyekeztem telíteni. AEgy idő után feltöröltem a maradékot róla.

Lehet el kéne rá használni még ennyit, hogy valóban kikeményedjen? Vagy csak humbug az egész?

(a hajópadó lassan 2 éve állt nálam, biztos jól kiszáradt, így lehet jobban szívta volna?)

2022. jún. 7. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog lakkozott felülethez hasonló keménységet mutatni a kezelt felület.

Más használati körülményekhez találták ki a padlóviaszt. A lakkozott felülettel ellentétben ez engedi "lélegezni" a fát, tehát nedvesseget tud felvenni, leadni. Ezáltal jobb a helyiség klímája.

Nagyobb igénybevétel esetén keményfához ajánlott inkább. Barátkozzatok meg vele, vannak előnyei hátrányai.

2022. jún. 7. 21:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a váklaszt.

Gyerek szobáról van szó, gondolhatod :/

Azt tudtam, hogy ez nem egy réteg, de ellenállóbbnak gondoltam. Azt írta az oldal, higy kopásálló meg kikeményedik, stb. De igazad van, a puhafára lehet nem jó.

Párom nem fog megbarátkozni vele, le fogja velem lakkoztatni. Ez van.

2022. jún. 7. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
A lakkozás sem csúszósabb mint a járólap.Nekem hajópadlóm van elhiheted
2022. jún. 8. 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Persze, de nem is járólapozod le a gyerekszobát.

Még azt kell kitesztelnem hogy az olajos padlóra tudok e lakkozni.

2022. jún. 8. 20:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Lekentuk. Eddig 2 retegen. Az elso reteg alapozasnak szamitott. Beszivta mint a fene. Tuti jol ki volt szaradva a fa.

Most egesz jol nez ki. Nem is csuszik, de egy 3. reteg kell meg mindenkepp ra. (Akkor mar sajnos csuszosabb lesz de ez van)

2022. jún. 10. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!