Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Klasszikus cserépre bitumen...

Klasszikus cserépre bitumen jellegű anyag tömítésnek?

Figyelt kérdés

Kicsit Mekk mester téma, de a cserepek a jégtől sok helyen megrepedtek, meg amúgy is mindenfelé beázott már. Amit a biztosító áll, azokat nyilván kicseréljük, de azon felül nincsenek milliók, amik a teljes cserére szánhatóak.

Arra gondoltam, hogy a cserepeket telibefújnánk lentről felfele valami flexibilis, vagy ragacsos tömítő anyaggal. Valami bitumen lötty volt az első gondolat, de az lehet leolvad nyáron, meg szívja a napot.

Véleményeket, ötleteket, javaslatokat várnék a témában tőletek.

2022. máj. 28. 17:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Létezik kimondottan palára flexibilis ragasztófesték, ami egy elasztikus réteget képez.

Gondolom rá lehet rakni cserépre is.

Szép, vízhatlan, olcsó.

Viszont nem csak a vízet, de a levegót se engedi át, úgyhogy nyáron nem segít a hűtésben.

Ha beépített a tetőteretek, akkor ott nem nagyon lehet megmaradni. (én csak ezért nem kenem le a saját házamat, szeretem, hogy a palák mindenhol hézagosak és így kiszellőzik. Mintha kvázi egy napernyő lenne a tetőtér felett.)

2022. máj. 28. 18:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Nyers, de őszinte leszek: adsz a szrnak egy pofont.

Meg majd tetőcserénél a konténeres nem akarja elvinni, mert a bitumenes bevonat miatt nem egyszerű építési, hanem veszélyes hulladék.

2022. máj. 28. 18:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Lehet akkor inkább valami modernebbet választunk, nem bitumenest. A szellőzéssel egyetértek, de a beépítés miatt úgyis be lesz szigetelve az egész és fóliát akarnak tenni alá az esetleges beázások elkerülésére, ami szerintem még nagyobb hülyeség, mint egy ilyen lefújás.
2022. máj. 28. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Cserélni kell a repedt cserepeket.

Ha 1-2 van akkor ideiglenesen ki lehet nyomni kültéri szilóval. Nekem annó a kémény mellett áhot be egy repedt cserép. Akkor még tapasztalatlan voltam, nem cseréltem, csak kinyomtam. Több éve rendben van. Lassan már felmegyek és rendesen kicserélem.

A beázás ellen a fólia nem véd. Az egy kis víz ellen véd valamennyit. Ha egy cserép ketté van repedve, akkor alatta minden szó szerint szarráázik. A tetőfólia pedig át fogja ereszteni, mivel csak egy bizonyos szintig áll ellen a víznek.

Próbáld ki eg darabbal.

Vízálló párazáró fóliával lehet ma ezt kibekkelni, de az a tetó alá nem illő.

2022. máj. 28. 20:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, ezért akarom telibefújni az egészet valami jó anyaggal, nem akarom nagyatóval végignézni az egészet, meg mindenhol szakszerűen mindent megcsinálni. Valami jól működő, nem túl drága gányoláson töröm a fejem.
2022. máj. 28. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyítóval kell nézni, akkor ott nincs komoly hiba.

Egy mikrorepedésen nem fogsz szétázni.

Ha egy cserép elreped, akkor az rendszerint kettétörést jelent ami eléggé szembetűnő.

Ha nem 100 éves cserepeid vannak, akkor egy kis jégeső nem árthat neki.

Nekem egy kémény alatt volt pl sérülés, mert leesett egy darabka beton a tetejéről, illetve az egyik kiugró kutyaablaknál ahol egy cserép darab esett rá a másikra.

Szóval a problémás helyeket azért előre meg lehet állapítani, ahol kicsit jobban meg kell nézni.

A többi helyen meg csak szimplán szemrevételezted.

A "szakszerű megcsinálás" annyit jelent, hogy egy cserepet kicserélsz, ennél csak több meló az, h telibegányolod valami ragaccsal :)

2022. máj. 28. 21:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!