Panellakás hangszigetelése lehetséges?
Én már megőrülök a szomszédaimtól, meg hogy folyamatosan hallok MINDENT, de értsd, tényleg mindent, amit csinálnak. Hangos beszéd, köhögés, tüsszögés, hangos TV, szex, ha leejt valamit, székhúzás...
Már a költözésen gondolkodom, de előbb szeretnék mindent megpróbálni.
Arra jutottam, a legjobb megoldást az adná, ha az egész lakást, falakat, padlót, plafont "becsomagolnák" - ami nyilván elvenne négyszetmétert, de ha segítene, nem bánnám. De van ismerős, aki csináltatott már szigetelést (igaz ő csak plafont), nem igazán ért semmit, ez elég elkeserítő... nem szívesen szórnék ki az ablakon súlyos milliókat, ha mellé még nem is használna.
Viszont a fűtés csöveken, víz strangon, radiátoron akkor is jönne a hang. Azon nem láttam, mivel lehetne segíteni.
Van olyan, aki panelt hang szempontjából élhetővé tudott tenni vagy csak a költözés (téglába) a megoldás?
Lehet javítani a helyzeten. Nyilván süketszoba nem lesz, fúrás-faragás ellen nem véd semmi, de legalább egy elviselhető szint kialakítható.
Csak hát ha igazán jól akarja az ember, akkor egy vagon pénzt kell rákölteni.
Én 4 emeletes panelban lakom a legfelső emeleten és itt iszonyú csend van. Egyrészt a legtöbb zaj általában a felső szomszédtól hallatszik és az nekem nincs. Másrészt a lépcsőházban csak másfél szobás lakások vannak, 15 lakás van, szerintem az egész lépcsőházban kb. 20-25-en laknak. Szóval nagyon csendes annak ellenére, hogy panel. Költözz te is ilyesmi lakásba.
Egy tízemeletesben valahol középen én se laknék.
A réseket kell tömíteni. Fűtéscsövek, sok helyen a szerelvénydobozok is átmennek a szomszédig.
Ezzel a beszédhangokat ki is zárod.
A lépészajt, fúrast stb meg úgysem tudod belülről csillapítani.
Ja és ne álmodj arról, hogy a "téglában" biztos jobb lesz, sok helyen még rosszabb is.
Teljesen házfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!