Panel lakás hangszigetelésére mi a megoldás?
A felső szomszéd szokott panaszkodni mikor többen vagyunk itt, hogy a hangos beszéd és nevetés is áthallatszik, ha meg még egy kis zene is van mellé akkor pláne. Nem bömböltetem direkt, és nem ordibálunk mint az állatok de így is zavaró. Szerintem a hűtéscsöveken megy fölfelé, és a falak is vékonyak. Én is hallom őket föntről néha, a zenét is de a beszédet is hogyha kicsit hangosabb. Az is a probléma része lehet, hogy viszonylag nagy (68 nm) lakásban lakom kevés cuccal, kevés bútorral, és visszhangos. Van olyan szoba, ahol alig van 1-2 bútor.
Milyen technika lenne a leghatékonyabb megoldás? Ismerősök azt mondják, hogy próbáljam meg habszivaccsal kirakni a plafont ezzel a tojástartó alakúval, de szerintem az kevés, attól még a cső az ottvan. Keresgélem neten cégeket akik ezzel foglalkoznak és találtam is párat, de muszáj ide is írnom, mi lehet a megoldás?
" leghatékonyabb megoldás?"
Pl. az elköltözés egy családi házba.
Próbálkozz a hangszigetelő szivaccsal.
De a baj az, hogy mivel minden panel elem összekapcsolódik, a hangot is viszi minden fele. A mennyezettől a padlóig a falakon keresztül.
Az a 70-80% elérhetetlen sztem.
Mindenképpen fordulj építéssel foglalkozó szakemberhez vagy céghez. Ők tudnak anyagot is ajánlani, meg talán kivitelezést is vállalnának.
Talán választ is kapsz itt olyantól, aki már kiküszöbölte az ilyen problémát
Olvastam valamelyik ezzel foglalkozó cég honlapján, hogy náluk megoldható a 80%, ezért írtam úgy, de igazából ha már valamennyire működne a dolog én már örülnék.
Fura egyébként, hogy lentről nem hallok semmit, csak felülről. Viszont a felső lakók meg alulról, tőlem hallanak ezt azt.
5 cm fémprofil, 2 réteg gipszkarton, lépésálló kőzetgyapot, körben alátétszivacs. Szépen hézagmentesen eldolgozva. Egyik lakásban megcsináltattuk a szomszédok felé, teljesen jó lett. TV-ből, járkálásból semmit se hallani.
"hangszigetelő szivacs" nem létezik. Nehéz, sűrű anyagokkal lehet hangszigetelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!