Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Saját magunknak akartuk...

Saját magunknak akartuk kifesteni a házat de elrontottuk, mi legyen?

Figyelt kérdés

Régen sokat festettem még otthon a szülői házban. Most a sajátot akartuk kifesteni, megvettünk hozzá mindent. Elkezdtük festeni, de foltos lett, két rétegben is. Egyetlen egy szobával sem végeztünk még és 3 napja csináljuk. Nem tudom mi a baj, a festéken szereplő utasításokat is követtük. Nem hígítottuk jobban, csak amennyire kell.

Mi lenne most a legjobb döntés? Hagyjuk az egészet? Az a baj, hogy nincs fél milliónk egy festésre :(

2022. máj. 22. 11:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
4es valaszolo vagyok. Nalam is Hera volt, amire azt mondta a festo, h ne higitsuk, csak nagyon nagyon jol keverjuk fel. Es meg azt javasolta, hogy egy picit meg kell torni azt a feher szint, pl egy pici fekete szinezot kell belekeverni, es akkor mar nem lesz annyira erzekeny, es nem latszanak a foltok ugy, mint ha hofeher lenne. En ezt nem fogadtam meg, ezert (is) kellett sokszor festenem a falat, mire jo lett. Az eloszoba meg mindig csikos!!! Es igen, nagyon lenyeges, h egy reteg utan szaradni kell hagyni, nem egybol rahuzni a kovetkezot. Ugy latszik, ti is sokat fogtok izmosodni, es okosodni, mire keszen lesztek vele, de nem feltetlenul kell festot hivni, en ezt gondolom. Ja, es azt mondta a festo, h a Hera Gold egy fokkal jobb, erosebb feher, mint a sima Hera. De ezt csak utolag mondta :) Mivel a faszi nyaron minden nap ezekkel fest, ezert hittem el neki, h nem szabad higitani ezt a festeket. De ha Nektek ott lett jobb, ahol higitottatok, akkor ott a fallal is lehet, h baj van. Hagyni kellene jol kiszaradni az egeszet, es ujra kezdeni. Jo lesz az!!! A plafon is idovel. Meg valoban, ahogyan irta valaki, van olyan hely, ahol nem szamit, ha foltos. Oda nem kell nagy hangsulyt fektetni. Sajnos ez a festek nem fed valami jol, neki kell ugrani valoban meg legalabb ketszer ennek a melonak...
2022. máj. 22. 16:42
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

remélem fúró/keverő géppel kevertétek fel, és a megfelelő keverő szárral. Hígítani nem kell, attól szinte mindig foltos lesz a fal. Ha marad belőle dobd ki! vegyél másikat, és nem árt picit megtörni az árnyalatot ahogy előttem is írták.

Rövid szőrű hengert használtátok?

2022. máj. 22. 16:50
 13/16 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nem az új festék nem takar nála rendesen, hanem a régi festés (ami a nyakamat rá, hogy valami enyves volt) üt ki nála folyton. Ki is fog, az ezredik réteg után is.

Festeni bárki tud, ezt nem vitatom, de azért tudni kell, hogy mit festesz, hogy és mivel.

2022. máj. 22. 18:06
 14/16 anonim ***** válasza:
58%
dulux. az jól fed.
2022. máj. 22. 19:24
 15/16 anonim ***** válasza:
86%
Az se mindegy, mivel volt előtte lefestve. Ha valami speckó festék, lehet, hogy azért nem tapad. Érdemes előbb átcsiszolni, alapozni...
2022. máj. 22. 19:41
 16/16 anonim ***** válasza:
54%

Nem szabad ezeket higítani. Egyébkent a Diszperzit meg a sima Héra a legfosabb festék.

Vegyetek latex festéket, az mindent betakar, Dulux vagy Héra Prémium. Elsőre drágának tűnhet, de a valós anyagszükséglete harmada-negyede a gagyi diszperziós festékhez képest. Ja és azokat sem szabad higítani!

2022. máj. 23. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!