Saját magunknak akartuk kifesteni a házat de elrontottuk, mi legyen?
Régen sokat festettem még otthon a szülői házban. Most a sajátot akartuk kifesteni, megvettünk hozzá mindent. Elkezdtük festeni, de foltos lett, két rétegben is. Egyetlen egy szobával sem végeztünk még és 3 napja csináljuk. Nem tudom mi a baj, a festéken szereplő utasításokat is követtük. Nem hígítottuk jobban, csak amennyire kell.
Mi lenne most a legjobb döntés? Hagyjuk az egészet? Az a baj, hogy nincs fél milliónk egy festésre :(
remélem fúró/keverő géppel kevertétek fel, és a megfelelő keverő szárral. Hígítani nem kell, attól szinte mindig foltos lesz a fal. Ha marad belőle dobd ki! vegyél másikat, és nem árt picit megtörni az árnyalatot ahogy előttem is írták.
Rövid szőrű hengert használtátok?
Szerintem nem az új festék nem takar nála rendesen, hanem a régi festés (ami a nyakamat rá, hogy valami enyves volt) üt ki nála folyton. Ki is fog, az ezredik réteg után is.
Festeni bárki tud, ezt nem vitatom, de azért tudni kell, hogy mit festesz, hogy és mivel.
Nem szabad ezeket higítani. Egyébkent a Diszperzit meg a sima Héra a legfosabb festék.
Vegyetek latex festéket, az mindent betakar, Dulux vagy Héra Prémium. Elsőre drágának tűnhet, de a valós anyagszükséglete harmada-negyede a gagyi diszperziós festékhez képest. Ja és azokat sem szabad higítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!