Saját magunknak akartuk kifesteni a házat de elrontottuk, mi legyen?
Régen sokat festettem még otthon a szülői házban. Most a sajátot akartuk kifesteni, megvettünk hozzá mindent. Elkezdtük festeni, de foltos lett, két rétegben is. Egyetlen egy szobával sem végeztünk még és 3 napja csináljuk. Nem tudom mi a baj, a festéken szereplő utasításokat is követtük. Nem hígítottuk jobban, csak amennyire kell.
Mi lenne most a legjobb döntés? Hagyjuk az egészet? Az a baj, hogy nincs fél milliónk egy festésre :(
Feltehetöen a fal problémás, rendesen le kellett volna alapozni festés elött.
Így sokkal többe fog kerülni, mert nem csak rendbe kell tennie a festönek, hanem még a ti kókányolásotokat is el kell távolítania.
Nem tudom, h melyik festekrol van szo, de amit en hasznaltam a lakasban, arra azt mondta a festo baratom, h ne higitsuk inkabb, mert a tapasztalata szerint akkor nagyon foltos lesz a fal. En nem nagyon akartam elhinni, es az egyik falon megis kiprobaltam. Nem annyira sporolasbol, hanem elsosorban kivancsisagbol. Ez azt eredmenyezte, h osszesen otszor kellett lefesteni azt a falat. De a vegen jo lett. Nem artott volna alapozni sem, de en azt is kihagytam...
Az is lenyeges, h milyen szinrol van szo, mert talan a tort feherrel a legkonnyebb banni, legalabbis szerintem. Es meg az is kerdes, ha ez a festek nem valt be nektek, akkor milyen festek az, amit erre fel lehetne vinni. Mert van olyan, ami sokkal jobban fed, van amelyik kevesbe. Nekem az a velemenyem, h sok munka lesz a javitas, de nem szabad feladni, es nem szukseges kiadni fel milliot. De lehet, h jon ide valaki, aki jobban tudja ezt, en csak a sajat tapasztalataimat osztottam meg.
Nekem a legutobbi festesem alkalmaval (ami nem a lakasban, hanem nyaraloban tortent) egy szinte nevtelen festek valt be a legjobban, amit a Tescoban vettem. Kikevert szurke szin volt nylon zacskoban, valami fantazianeven futott a szin. Gagyinak nezett ki es csodalatos eredmenyt adott. Szerintem nagyon sok olyan festekkel lehet talalkozni, amelyik elso es masodik festesre meg nem mutat kesz eredmenyt.
Aterzem a problemat, mert en is atletem. Talan nalatok is csak ez van, h meg nem vagytok keszen. Nyugalom es kitartas!
Hagyjátok teljesen kiszáradni és utána fessétek le még egyszer!
Én pl. nem csináltam gondot belőle, ha az a fal foltos lett, ahova a szekrénysort vagy a gardróbot terveztem.
Milyen festék?
A falat gletteltétek?
Egyszín fehér diszperziós beltéri festékkel kentük le, Mindenhol ilyen rikító színesek a falak, meg a mennyezet is, ezeket akarjuk átfesteni. Erre menne majd valami világosabb festék, a mennyezet meg maradna fehér. De a mennyezet két réteg után is olyan mértékben foltos, hogy arra még minimum ennyi ráférne.
Azért hígítottuk mert miután megkevertük a festéket még mindig olyan sűrű volt, hogy a henger foltokban vitte fel, ami meg is látszik. A festék 5-10%-ban hígítható a leírása szerint. A mennyezet még hígítás nélkül lett lekenve, a falak már a hígított festékkel, az annyira nem is lett szörnyű, de a mennyezet nagyon foltos. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!