Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Üdv! Újítjuk a kockaházunkat,...

Üdv! Újítjuk a kockaházunkat, de ugye véges a keretünk. A szigetelés a “muszáj” kategóriába tartozik-e, hogyha a falazat kisméretű téglából áll?

Figyelt kérdés
Van, akinek szintén kádár-kockája van és nincsen leszigetelve? Tapasztalatokat ezzel kapcsolatban szívesen olvasnék.

2022. máj. 19. 13:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
23%

#20: ja nyilván nem értek hozzá... lehet hogy inkább az a baj, hogy nem tudsz számolni.

Wgy klasszik kádár kocka ablak U értéke 4.5 W/m2/K.

Egy 38 cm km teglafal U értéke 1.5 W/m2/K.

falból van kb 100 m2, Ablakból ajtoból 10m2, max 15.

A számítasokat innentől rádbízom.

2022. máj. 20. 08:59
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"Egy kádár kockán nincsenek nagy ablakfelületek."

Hát ez speciel nem igaz.

Nálunk az egész településen 3 részes, 2 m széles ablakok vannak a szobákon, van amelyiken szobánként 2 is.

2022. máj. 20. 09:03
 23/27 anonim ***** válasza:
24%

19.

"Vannak itt elég tudatlan okoskodások látom... a gáz ára jelenleg 5x a tavalyihoz képest."

Az meg van, hogy ha ezt az áremelést behozzák, akkor aki tízmilliókat költött hőszigetelésre, az is -az eddiginek- pont az ötszörösét fogja majd fizetni?!

(Ha kitudja majd fizetni egyáltalán?!

(Amúgy a lakosság egy jelentős része -hőszigeteléstől függetlenül- sem fogja tudni kifizetni az 5-szörös árat.)

2022. máj. 20. 09:37
 24/27 anonim ***** válasza:
46%
#22: ok, egy ilyen nagy ablak nincs 3 m2, én is ezzel számoltam.
2022. máj. 20. 09:43
 25/27 anonim ***** válasza:
31%
#23: csak nem mindegy hogy a havi 10e vagy az 50e gazszámlának fizeted az 5-szörösét. de nyilván a számokkal nem kell foglalkozni...
2022. máj. 20. 09:51
 26/27 anonim ***** válasza:
93%

A födémet mindenképpen érdemes szigetelni, meg a nyílászárókat cserélni. Illetve a fűtést lehet még érdemes korszerűsíteni, nem tudom, most milyen van, de tippre gázkonvektorok.

Viszont a födémszigetelésnél mindenképpen csináljatok járdát, ami járható marad a padlás!

"Ki mondta, hogy járni kell a padláson? Nem járkál mindenki a padláson.

Aki járkál, az épít járdát. Gerenda+gerendatalp+osb, de nem használja mindenki a padlást, valakinél üres!"

Szuper, lehet, hogy rendszeresen nem járkál ott, de néha biztos kell, főleg ha marad használatban kémény a felújítás után, vagy ha mondjuk a padláson keresztül bejövő kábel TV-t kell szerelni.

2022. máj. 23. 22:00
 27/27 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is kisméretű téglából épült házam van, nem kockaház, de régi építésű (60-as évek). Kértem szakértő véleményét a felújításra, és azzal kezdték, hogy szigetelni kell, mert a kisméretű tégla nagyon rossz hőszigetelő képességű. Én végül nem csináltattam meg a hőszigetelést, a padlás sincs szigetelve, mert nagyon sok pénz lett volna, és minden egyébre kellett a keret (víz, áram, burkolatok). A padló lett szigetelve és új műanyag nyílászárók lettek beépítve. Két éve lakom itt, de nem fáztam télen, régi gázkonvektorok vannak, azok is alacsony fokozaton mentek télen. Persze idővel szeretném szigeteltetni, illetve a fűtést korszerűsíteni, de simán lakható anélkül is, pár évig kihúzza az ember. Nekem fontosabb volt, hogy beköltözhető legyen.
2022. máj. 31. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!