Átverték a két családot, vagy valós munkadíjak lehetnek ezek? Hajdúböszörmény és Eger. 242.000 forint, illetve 167.500. Részletezés alább.
Egyik lakásban egy 4 m széles, 5 m hosszú helyiséget kellett 2X glettelni, csiszolni, majd 2X lefesteni, ez került 242.000 forintba (plusz áfa, plusz anyag, plusz parkolási díjak). Öt nap alatt végzett a mester egymaga vele.
A másik ismerős család házánál két szobát kellett lefesteni (jók voltak a falak, nincs glettelés), takarással, 2X festéssel, takarítással, visszapakolással volt ennek munkadíja 167.500 forint (plusz anyag, áfa, stb), három nap munkaért.
Azt azért tegyük hozzá, hogy mindkét festő számlaképes, referenciákkal, valós adatokkal festett. Egyikük minden munkafolyamatra kiterjedő, részletes szerződést készített. De ez innen akkor is szép summának tűnik.
Kíváncsi lennék arra is, hogy szakemberek valóban szakmunkájához képest mekkora összeg körül mozoghat jelenleg a
Kont-ár?
"Remélem ilyen árak mellett azért legalább elfogadható szinten megcsinálják majd"
Alapvető tévedésben vagy, mert csak a saját képességeinek megfelelően tudja megcsinálni a "szaki", bármennyit is fizetsz érte.
Pl. Ha 10-szer annyit fizetnél sem válna belőle egy Leonardó.
:)
Alapvető félreértésben vagy, mert azzal az írásommal nem Isten teremtéseit fényévekkel túlszárnyaló munkaminőségre kérdeztem rá X szobafestő esetén, nem a tökéletesnél is tökéletesebb munkát várok egyiktől sem, nem erről szólt a hozzászólás, hanem egyes-egyedül arról, hogy: "azért legalább elfogadható szinten megcsinálják meg majd".
Melyre ráerősítve rögtön írtam is az azt követő tréfás bejegyzést, miszerint ekkora összeg esetén már a megrendelő elvárja azt a munkaminőséget, hogy: "azért legalább elfogadható szinten csinálják majd meg". Láthatod/látható, hogy semmivel sem kér senki többet/jobbat, de ezen a (várhatóan milliós...) költségszinten a kontár, silány "munka" már természetesen elfogadhatatlan (lesz, mikor - ahogy írtam - majd megcsináltatjuk).
A munka mindenképpen elfogadható lesz...
...a festő részéről.
:)
Pontosan.
_HA_
Festő az illető.
Ekkora nagy értékű megrendelések esetén kontárnak már egyértelműen helye végképp nincs.
A profik nagy része külföldön van. akik maradtak tök mindegy mennyire jók, lesz munkájuk. Már magamból kiindulva kérek három árajánlatot és elfogadom a kedvezőbbet.. ilyen hozzáállással általában nem a legügyesebb szakembert fogom ki.
Amúgy phd-s biológus vagyok, magam glettelek, festek, burkolok.. evvan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!