Központi fűtéses társasházban gázcső levágása?
A gáz megszüntetése egy ingatlanban, egy kolosszális ötlet.
Főleg, ha soha többé nem akarod majd eladni.
#3:
Pedig sokan csinàlják, bár sok értelmét nem látom.
Ha nem használja, le lehet dugóztazni. Akkor az amúgy is csekély gázdíj (évente 10-12e) is lecaökken valami minimàlra.
Annnnyira csak nem csúnya egy gázcsonk.
Persze az ő lakása 😀
Sajnos igen sok újsütetű háziasszony áll neki áttervezni az új lakását, hiszen a tervezőmérnökök nem értették a dolgukat. Azután egy hirtelen ötlettől vezérelve a szobából legyen a konyha, a konyhából meg a fürdőszoba. Ha villanysütő volt akkor gáz legyen, ha gáz volt akkor meg villanytűzhely legyen. Ezt a falat törjük át, az ajtót meg falazzuk be.. stb..stb...
Természetesen mindenkinek a magánügye, csak sok esetben a hülyeség párosul a lendülettel...
Egy elzáró csap bizonyosan van a gázcsöveden. Azt meg lehet tenni, megcsinálja a szolgáltató, hogy ledugózza, leplombálja, és akkor nincs gáz szolgáltatás, nem kell fizetni.
A levágás már sokkal bonyolultabb történet, szerintem nem érdemes megcsinálni (ha lehet egyáltalán).
“ és akkor nincs gáz szolgáltatás, nem kell fizetni.”
Fizetni attól még kell valami készenléti (jellegű) díjat.
Ezért is értelmetlen ba.szakodni vele, panelban alapból havi 1000-1500 pénz a gáz akármennyit is hasznàlod.
Édesanyámnál nincs semmiféle készenléti díj, mióta lezáratta, ez alapján írtam, amit írtam. Szerintem logikus is. Lehet, hogy más szolgáltatónál máshogy van.
"Ezért is értelmetlen ba.szakodni vele, panelban alapból havi 1000-1500 pénz a gáz akármennyit is hasznàlod." Nem feltétlenül. Ha a kérdező mindenáron villanytűzhelyet akar, akkor nem fog semmilyen készüléket rákötni a gázcsonkra, a golyóscsap elzárása meg nem biztosít megfelelő minőségben szivárgás ellen, le kéne dugózni azt a csonkot, ha nincs készülék rákötve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!