Panel lakás fürdőszobájába szoktak ventillátort szerelni? A pára elszívására kéne.
Szeretek forró fürdőzni (az ízületeimnek nagyon jót tesz), gyakran zuhanyzom. Viszont ha nem hagyom tárva-nyitva a fürdőszoba ajtót akkor meleg párás lesz a levegő. Ettől izzad a homlokom, csurom víz lesz a hajam. Ha éppen most mostam hajat az izzadság miatt akkor is úgy néz ki mintha napok óta nem mostam volna. Meg néha a pára miatt egyből zuhanyzás után leizzadok, büdösebb vagyok mint előtte.
Ha épp tegnap mostam hajat, a párától akkor is csurom víz lesz a hajam. Úgy néz ki mintha egy hete nem mostam volna pedig reggel mostam csak az esti zuhanyzásnál a víz miatt csurom kóc lett. Nagyon kényes a hajam a párára, konkrétan úgy nézek ki tőle mint egy csöves.
Nyitott ajtóval nem szeretek zuhanyozni, mert kihallatszik a folyósóra ahogy mosakodom (majd a bejárati ajtót is le kell cserélni), meg mostanában gyakran vannak nálunk a barátnőm barátnői.
Másnak nincs ezzel problémája panel lakásban? Még senkitől sem hallottam. Csak én lennék ilyen kényes? Vidéken mikor kertes házban laktam csak simán kinyitottam a fürdőszoba ablakot, nem volt pára. Itt persze az nincsen.
Ha az ajtót bezárod, az elszívó nem tudja kiszívni a levegőt, ha ventillátort teszel akkor sem lesz jobb.
Az ajtó aljára meg tetejére kell egy nagy szellőző rács.
A panelházak elszívóinak üzembentartása volt a feladatom. Nos a kérdésre válaszolva, csináltass egy fa keretet, melyre applikász egy csendes, de erős ventillátort, azt rögzíted a központi elszívó nyílására, és máris tolja a gőzt a központi csőbe.
Ezzel nem is lenne baj, de az, aki az ablak nélküli konyhájában csinálta ugyanezt, ott marhanagy botrány volt...ugyanis kutyaeledelt főzött nagyobb tételben. Nála nem volt büdös, de az összes emeleten igen...
Ugyanez a probléma Gazdagréten, Kelenföldön, stb...
A fürdőszobai elszívás nem gond.
"A fürdőszobai elszívás nem gond."
Miért ne lenne gond?
Pont ugyanúgy bezavarsz az áramlásba egy erős ventilátorral és pont ugyanúgy vissza tolod a többi lakásba a párát meg a szarszagot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!