Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mozgásérzékelős mosdó csaptele...

Mozgásérzékelős mosdó csaptelep otthona hasznos?

Figyelt kérdés

A fürdőszobai mosdó csaptelepet cserélném le éppen. Eddig egy hagyományos Kludi egykaros csaptelep volt, 20 évet szolgált le, de cserére érett. Szerettem, ilyen bajom nem volt vele.

Tetszenek az infrás mozgásérzékelős csaptelepek. Amin van oldalt egy kis kar is, amivel a hide/meleg víz keverési arányt lehet beállítni. Utána pedig mozgásra vagy jön víz.. vagy nem :)

Most a kérdést nem arra értem, hogy a dupla annyiba kerülő mozgásérzékelő "megéri"-e. It nyilván ár/hasznosság tekintetében nekem kell mérlegelni.

(Egyébként egy teljesn gyári csomagolású Gröhe lesz, kb 34e Ft-ért, ami aszt gondolom jutányos.)

Hanem aki használ ilyen csaptelepet rendszeresen otthoni fürdőszobai környezetben... mennyire vált be? Értem itt, hogy pl. mennyire kell "hadonászni" hogy jöjjön a víz? Zavaró-e hogy folyamatos üzemhez hadonászni kell előtte? Hogy a kfolyó víz mennyisége nem, csak a hőfoka szbályozható. Mennyire megy a fogmosás vele? :D A mindennapi életben hogyan viselkedik?

Konkrétan egyébként:

[link]

2022. máj. 1. 18:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10:

Ertem... de en nem mondtam meg azt sem hogy dugaljban vegzodne :)

Egyebkent amirol meg Te beszelsz, a dedikaktan a borotvaknak fenntartott konnektor (Ami valojabam egy olyan dugalj ami kb 100W teljesitmenyu eletvedelmi levalaszto tranzformatort is tartalmaz). Pont emiatt ahogy irod masra nem is szabad hasznalni. De en meg csak hotelekben lattam. Maganlakasban soha. Es ilyenem nekem sincs... Nekem sima mezei konnektorok vannak furdoszobaban, 2,5-os Cu vezetovel, eloszto szekrenyben kismegszakiton es kozos FI relen. Amirol elmegy az 1000W os hajszarito vagy a mosogep :) Csak nem lesz baja egy max par W-os dugasztaptol :)

De meg csak nem is ezen furdoszobai konnektorok egyikebe lesz bedugva. Eleg benan bezne ki a logo vezetek:)

Van kulon kiepitett (kapcsolt es fix) halozati kiallas a tukor folott (froccsenestol vedett helyen kb 2+ m magasan). Pont ilyen celbol, vilagitasnak es egyebeknek. Oda kerul a par W-os tapegyseg es csak a 9V-ot viszem le a tukor mogott a szaniter butorba "vizes" helyre.

Asszem igy biztonsag teren meg a gyari eloirast is tulszarnyalom :)

Mar ha emellet dontok. A kerdesemnel nem a villamos biztonsag volt a kerdes. Azt boven tul tudom teljesiten aranylag egyszeruen, igy az nem merlegeles kerdese.

2022. máj. 2. 18:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Egy sima tápegységgel sajna felülírhatod. Mindenképpen olyan kell amin selv felirat van. Másképp a 9v nem biztonságos.
2022. máj. 2. 19:31
 13/14 A kérdező kommentje:

Na közben be is szereltem. (Saját tápegysége 2 méter magasan a tükör felett (hosszabbítani kellet nyilván a kisfesz vezetéket.) Azt gondolom, hogy mivel ezt a csaptelepet közületi célra ajánlják leginkább, akkor a saját tápja csak megfelelő erre a célra. Vagy többet nem mosok kezet a plázában sem ... :D

De ha a táp hálózati és kisfesz oldala netán "átszivárogna" valamikor.. Akkor azt majd a FI relé elintézi gyorsan :) Úgyhogy duplán kizárt hogy ez a csaptelep valakit meg fog rázni.. :D

Egyébként nagyon tetszik. Egy bajom van vele, picit túl érzékeny. Nyitni mindig csak akkor nyit, ha a csap alá teszem a kezem. Távolabb érzéketlen a nyitásra. Ha viszont elveszem a kezem, és nem állok el a csaptól (pl fogmosásnál ez probléma lesz) akkor viszont gyakran nyitva tart. Ezen lehetne változtatni (érzéketlenebbé tenni), de ahhoz egy drága Grohe programozó kellne. Ebay-en ilyet is adtak már egy 45€-ért. De asszem a Grohet megkérdem hogy egy bemutatótermi vagy valami használt darabot bérebe ugyan adnak-e csokiért :) De ha így marad sem probléma. Majd megtanulok 1 méter távolságból fogat mosni... :D

A nyitása/zárása amúgy lágy, ennek a flexicső miatt örülök. Nem a az a tipikus mágnesszelepes.

Ja és egy érdkesség. Praktikerben láttam Grohe tök hasonlót (típússzámot nem néztem). Olyan 80-90e FT körül volt. De ami tök elszomorító volt (ki lehetet emeleni a bemutató pultból)... Hogy a külső háza full műanyag volt. Megkocogtatva is hallatszot, és a súlya is pihekönnyű volt. De szerencsére az amit én vettem még valami régebbi lehet, mert masszív full fém, legalább 2,5-3 kg :)

2022. máj. 9. 22:17
 14/14 A kérdező kommentje:
Egy nagy tábla csokiért és kaucióért kaptam kölcsön infrás Grohe programozót pár órára. Most már tökéletes... :D :D
2022. máj. 11. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!