Mozgásérzékelős mosdó csaptelep otthona hasznos?
A fürdőszobai mosdó csaptelepet cserélném le éppen. Eddig egy hagyományos Kludi egykaros csaptelep volt, 20 évet szolgált le, de cserére érett. Szerettem, ilyen bajom nem volt vele.
Tetszenek az infrás mozgásérzékelős csaptelepek. Amin van oldalt egy kis kar is, amivel a hide/meleg víz keverési arányt lehet beállítni. Utána pedig mozgásra vagy jön víz.. vagy nem :)
Most a kérdést nem arra értem, hogy a dupla annyiba kerülő mozgásérzékelő "megéri"-e. It nyilván ár/hasznosság tekintetében nekem kell mérlegelni.
(Egyébként egy teljesn gyári csomagolású Gröhe lesz, kb 34e Ft-ért, ami aszt gondolom jutányos.)
Hanem aki használ ilyen csaptelepet rendszeresen otthoni fürdőszobai környezetben... mennyire vált be? Értem itt, hogy pl. mennyire kell "hadonászni" hogy jöjjön a víz? Zavaró-e hogy folyamatos üzemhez hadonászni kell előtte? Hogy a kfolyó víz mennyisége nem, csak a hőfoka szbályozható. Mennyire megy a fogmosás vele? :D A mindennapi életben hogyan viselkedik?
Konkrétan egyébként:
"Gröhe lesz, kb 34e Ft-ért"
Amit belinkeltél az 100ezer felett van.
3: Ebay-rol, mindennel ennyi.
4: veletlenul pont van aramforras a szaniter szekreny mogott...
A villany és víz biztonsága miatt ilyent ne rendelgessél külföldről ha kedves a családod élete! Itt komoly előírások vannak feszültségszintekre és azt tápláló tápegység sem mindegy. Ez komoly, mint villanyszerelő írom.
A vízmennyiséget csak alul sarokszeleppel tudod állítani. A mágnesszelep hamarabb gajra megy vagy nem zár jól, és csepeg,átereszt, szűrő kell a vízkörbe, hogy tartós legyen. Ami fontos, ezek a csapok nem javíthatóak! Nem háztartásra készültek. Csak cserélhetőek; ritka aminél szenzort, állítókart tudsz javítani, cserélni.
Ipari szinten állandóan szorjuk őket a kukába, az olcsóbb kategória otthonra borsos, és szart sem érnek.
7:
Igen erre gondoltam en mint villamossaggal foglalkozo szakember. Ezert en nem a tapegyseget (ami egy 9V os dugasz tap) a mosdo alatt, hanem kihosszabbitva a tukor felett fogom elhelyezni. Igy a 9V ha beazik sem lesz gond. (Bar megjegyzem... Fi relen van az egesz lakas.. szal ha a halozati feszultseg kapna "vizet" az is max 20ms-ig tartana kb :)
A laksban a keramia betetek miatt van mikroreszecske szuro.
Grohet veszek aszongyak az nem gagyi. Amugy bontatkan sosem hasznalt allapotban.
A komplett szolenid+szelep 10-15eFt Ebayen.
De amugy uj aggodalmam van amit sosem olvastam meg sehol..
Ez is, es ugye a lakasban meg vagy legalabb 1 csaptelep flexi csovel van bekotve ahogy kell. Ez ugye a vizvezetek rendszer gyenge pontja mindenhol. Eloregszik a belso gumitomlo a femhalo alatt... Es millios a vizkar.
Jojo persze 5-7 evente illik ezek cserelni :) De jelentjezzen aki szokta ha nincs baj vele :)
Es ha jol gondolom egy eloregedett gumitomlo a legrosszabbul a hirtelen nyomasvaltozast viseli a legrosszabbul.
A kezi csapokbal ugyebar a nyitas zaras folyamatos, hirtelen nyomasvaltozas nemigen lep fel. Viszont ebbe a csaptelepben gyanum hogy a szolenoid sokkal dinamikusabban zar es nyit. Tehat sokkal hirtekenebb nyomasvaltozassal jar.. Ami sokkal jobban terhelheti igy a flexi csoveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!