Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez a térkő szakszerűtlenül...

Ez a térkő szakszerűtlenül lett lerakva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Térkövezés van nálunk a garázs előtt. A szaki szólt tegnap, hogy nem egyforma színüek a térkövek, ezért csíkos és foltos lett a rakás.

Ma esett az eső és sokkal jobban látszik.

Fotó:

[link]

Szerintem viszon elkövetett egy alap szakmai hibát, vagyis csak egy raklapról szedte a köveket rakás közben és nem vegyesen több raklapról.

Úgy tudom, hogy nem egyformák a különböző gyártások, árnyalatnyi különbség lehet közöttük, ezért kell vegyesen szedni a köveket. Úgy tudom, hogy ez alap szabály csempézés, járólapozás, úszópadló lerakásakor és térkövezéskor is.

Tényleg szólhatok ezért, hogy rosszul lett rakva, vagy el fog múlni a csíkosság, ahogy az eső kidolgozza a cementet és a mészport a kövek tetejéről?

#térkő #viakolor #kert felújítás
2022. ápr. 9. 12:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

A link szerintem annak volt jó, akiknek VAN google-fiókja, akinek nincs, annak nem nyílt meg!

Egyébként ezt tényleg szedesd fel és rakasd le rendesen, keverve a különbözö szinü köveket, mert ez nem egyenlítödik ki soha. Legfeljebb akkor nem fogod látni, ha vagy annyira koszos, vagy annyira algás lesz, hogy az eredeti köböl nem látszik semmi.

A szín egyébként annyiból a lerakó hibája, hogy azt tudnia kellett volna, hogy lehetséges (gyakorlatilag mindig van) színeltérés, ezért kell az egyes raklapokról vegyesen venni a köveket - ahogy a kérdezö is tudja, aki pedig nem szakember!

Ha az eltérö színü kövek szabálytalanul vannak elosztva, akkor nem zavaró, így nagyon.

A járdához meg szintén nem jó a csatlakozás, azt is feltétlen ki kell igazítani.

Ez neki most ugyan plusz munka - de csak azért, mert eddig nem rendesen, szakszerüen dolgozott -, ha így marad, akkor te fogsz évtizedekig ezen mérgelödni, és gondolom, elég sok pénzt adsz ki érte, akkor már legyen rendes!

2022. ápr. 9. 17:35
 22/22 anonim ***** válasza:
Ja, meg köszönöm a 16-osnak, hogy javította a kép elérhetöségét!!
2022. ápr. 9. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!