Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért kell össze kötni a...

Miért kell össze kötni a földelőszondákat?

Figyelt kérdés

Adott ugye a mért szakasz, innen 16mm²-es mkh-val beálltam a lakaselosztóba.

Na most ott is történik a pen szervalasztas.

Minden PEN előtti szakaszhoz megerősítő földeles kell. Az ott meg is van. Én 15m-erre 16mm²-es alu legkabelen el fogom vinni a garázsba, viszont itt ugyanúgy akkor földelő nyársat kell leütnöm, melyet 10 es horganyzott köranyaggal össze kell kötnöm az első szondával.

1. Ez tényleg így van és fel kell vágni az egész udvart?

2. Erre nincs szükség és nem kell összekötni 10-es köranyaggal?

Még egy kérdés, miért kell összekötni a szondákat?

2022. ápr. 4. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolom az egyenpotenciál valamint a jobb földelési érték miatt.
2022. ápr. 4. 19:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Hány ér megy a lakáselosztóba?
2022. ápr. 4. 20:45
 3/4 A kérdező kommentje:

2 ér megy: L, PEN

De a villanyóra szekrénybe raktam fel egy dobozt, fővezeteki sorkapcsokkal. Onnan szeretném elvinni.

L, PEN és a megerősítő földeles.

2022. ápr. 5. 07:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Értem.

Nos a PEN-t szétválasztáskor földel i kell, hogy földpotenciálra rögzítsed helyileg, ez ok.

Elméletileg 20m belül lévő földeléseket össze kell kötni, mert azonos potenciálnak számít, amit összekötéssel rögzítesz.

Egyébként feszültség emelkedést okozhat az egyik hiba a másik földelésnél.

Az, hogy ez ne lépjen fel, a 0 potenciál legalább 20m távol van minden más földeléstől.( ez még függ a talajtól)

2022. ápr. 5. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!